Tényleg saját GPS modult kapott a HTC okoskarkötője

Farkas Norman - 2015. március 2.

A tajvani gyártó új zászlóshajója mellett mutatta be első horható okoseszközét, a Grip névre hallgató okoskarkötőt. A sportos megjelenésű kütyü a korábbi pletykáknak megfelelően saját GPS modult kapott és támogatja az Android, valamint az iOS alapú készülékeket is.

A One M9 mellett hullott le a lepel a HTC első fitnesz karperecéről tegnap délután Barcelonában, a tajvani gyártó MWC elé szervezett eseményén. Az új csúcsmobil ragyogása miatt kissé homályba veszett a Grip nevű karperec, pedig igazán megérdemel néhány sort ez a sportos kinézetű és igen sokoldalú kütyü.

 

 

A sportolóknak szánt okoskarkötő belső, csuklónkkal érintkező oldala vagány neonzöld színt kapott, külső fele pedig feketébe burkolózik. A sötét környezetben egy egyszínű, 160 x 32 pixel felbontású, hajlított OLED kijelző rejtőzik, ami képes az érintések érzékelésére, így általa a készülék menüjében jobbra-balra és fel-le egyaránt egyszerűen navigálhatunk.

A kicsi, közepes és nagy méretben piacra kerülő karkötő támogatja az Android és az iOS rendszerű eszközöket, kijelzőjén készséggel megjeleníti a hozzá csatlakoztatott okostelefon vagy tablet értesítéseit, sőt a „gazdakészülék” irányában is tud kommunikálni, például vezérelhetjük vele a zenelejátszót, illetve használhatjuk az Under Armour szoftvereit is.

 

 

Ahogy az sejthető volt, a kiegészítő saját GPS modullal rendelkezik, vagyis önmagában (csatlakoztatott okostelefon nélkül) is képes bemérni helyzetünket és követni mozgásunkat, ami jól jöhet azoknak a sportolóknak, akik nem szeretnék magukkal vinni nehezebb és nagyobb készüléküket például futáshoz. Ez az erősség viszont hátrányosan befolyásolja az üzemidőt, ami bekapcsolt GPS-szel 5 órára csökken az amúgy elég korrekt két és fél napos hosszról, amit kikapcsolt helymeghatározás nélkül érhetünk el egy feltöltéssel. A töltés egyébként szabványos USB csatlakozón keresztül történik, s mivel a szíj egyik vége egy ilyen portban végződik, nem kell sokat gondolkodni az etetés mikéntjén.

Az IP57-es szabványnak megfelelő mértékben csepp-és porálló HTC Grip nyilván nem lesz az úszók kedvence, de gazdag funkcionalitásával sokakat magához vonzhat. Az újdonság 199 dolláros árcédulájával főként az ugyanennyibe kerülő , de eltérő felszereltséggel és célcsoporttal bíró Microsoft Bandnek jelent komoly ellenfelet.

 

 

Egyelőre sajnos nincs információ a HTC Grip magyarországi megjelenéséről, de amint lesz változás az ügyben, jelezzük.

 

[Forrás: Engadget]

Vissza