Nagyobb és gyorsabb lett az új Moto E

Czipperer Dia - 2015. február 26.

A Motorola kiadta Moto E készülékének második kiadását. A megújult, LTE-képes mobil gyorsabb és nagyobb lett elődjénél.

A tegnapi naptól hivatalosan is elérhető a Motorola megújult Moto E készüléke több mint 40 országban (Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában. A korábbi pletykák és a Best Buy által kiszivárgott információknak köszönhetően szinte már mindent lehetett tudni a telefonról, ám az igazán részletes specifikációk egészen mostanáig várattak magukra.

A készülék fedélzetén a legfrissebb Android 5.0.2 Lollipop rendszer teljesít szolgálatot. Bár az eredeti modell – a Moto Maxxszal együtt – is megkapta fedélzetére a Lollipop frissítést, azért akad különbség a két eszköz között.
 


Az új mobil egy kicsivel vastagabb elődjénél, kijelzőmérete pedig 4,5 hüvelykre nőtt az előd 4,3-as méretéhez képest. A felbontás azonban nem változott (960x540), ráadásul a pixelsűrűség még csökkent is 256-ról 245ppi-re. A kamera sem sokat fejlődött, szintén 5 megapixeles, azonban autofókusszal szerelték fel. Ezen felül a telefon egy előlapi VGA kamerát is kapott.

A belső tárhely mérete ezzel szemben duplájára nőtt (4 gigáról 8 gigabájtra) és microSD kártyával is bővíthető 32 GB-ig.

A második generációs, jó ár/érték arányú mobil kétféle verzióban is kapható lesz: a 3G kapcsolatra képes verzió 119, a 4G/LTE-képes változat pedig 149 dollárba kerül. Míg az előbbi lelke egy Qualcomm Snapdragon 200-as, addig utóbbi modellben egy Qualcomm Snapdragon 410-es processzor dolgozik.

A készülék részletes specifikációit a GSMArena.com oldalán találjátok.

 

 

Forrás: Mashable.com; Nyitókép: gsmarena.com

Vissza