Nem sok teret hagy a vetélytársaknak az Android és az iOS

Czipperer Dia - 2015. február 25.

Az Android és az iOS operációs rendszer együtt az okostelefon piac 96,3%-át birtokolja. A két nagy szereplő tehét nem túl sok helyet hagy a konkurenciának: érdemben még a Windows Phone és a BlackBerry vannak jelen a listán.

Az Android és az iOS operációs rendszer együttes elterjedtsége jelenleg 96,3%-ra rúg, amely azt jelenti, hogy valójában kettős versenyről beszélhetünk, hiszen a többi szereplőnek nem sok esélye van arra, hogy egyhamar a két rivális nyomába érjen.

Az IDC piackutató cég adatai szerint évről évre nő az Android és az iOS rendszer iránti kereslet. Az egy évvel korábbi adatokhoz képest is növekedés tapasztalható: akkor a két rendszer együttes elterjedtsége világszinten 93,8% volt, amely egy év alatt 2,5%-ot nőtt.

A 2014-es esztendő az Android háza táján mérföldkövet is jelentett, ugyanis több mint egymilliárd készüléket értékesítettek, fedélzetükön a Google operációs rendszerével.


Az Android sikere és első helye egyelőre megdönthetetlennek bizonyul a maga 81,5%-ával, melyet jelentős lemaradással követ a második helyen az Apple iOS rendszere, 14,8%-ot birtokolva a tortából.

 

 

Ez a helyzet nem is meglepő, hiszen a Google operációs rendszere számos gyártó eszközén teljesít szolgálatot, szemben az Apple rendszerével. A nagy kérdés a jövőt tekintve inkább az, hogy a Windows Phone és a BlackBerry hogy tudnak versenyképesek maradni hosszú távon a két nagy szereplő mellett.

 

 

Forrás: GSMArena.com

Vissza