Az MWC-n debütál a BlackBerry Leap

Farkas Norman - 2015. február 24.

A Mobile World Congress során megtudhatjuk, milyen terveket szövöget a kanadai gyártó az elkövetkezendő egy évre, s lehullhat a lepel a legújabb BlackBerry 10 alapú mobilról is, mely Rio kódnéven vált ismertté a szaksajtóban, és a friss hírek szerint Leap néven kerül az üzletek polcaira.

A március nem csak az Android rajongóinak tartogat tömérdek újdonságot, hanem a BlackBerry fanoknak is bőven lesz minek örülniük. Ahogy John Chen korábban megerősítette, a kanadai vállalat a Mobile World Congress során felfedi 12 hónapos roadmapjét, vagyis betekintést enged az elkövetkezendő egy évre tervezett fejlesztéseiről, újdonságairól is. Az izgalmas (és remélhetőleg a lehajtható billentyűzettel szerelt, rejtélyes BlackBerry telefonokról is sokat eláruló) jövőbetekintés mellett egy új BlackBerry készülék bemutatójára is számítani lehet Barcelonában.

 

 

A várakozások szerint a Rio kódnéven híressé vált okostelefonját tárja végre a nagyközönség elé a cég. A Blackberry Z3 felturbózott kiadásának tekinthető, fizikai QWERTY gombsort nélkülöző készülékről most néhány friss infó és kép került napvilágra a CrackBerry jóvoltából.

Az oldal szerint a Rio végül BlackBerry Leap néven mutatkozik majd be az MWC-n. Egyelőre rejtély, miért pont ezt a nevet választották, de tekintve, hogy a leap magyarra fordítva ugrást, szökkenést jelent, igen nagy reményeket fűzhetnek hozzá a kanadaiak. Bár finoman szólva is korai lenne már most leszólni a jövevényt, az eddig összegyűlt adatok alapján nem igazán mutat előrelépést BlackBerry 10 alapú testvéreihez képest sem dizájn, sem pedig hardver tekintetében (de így legalább jól illeszkedik a termékpalettába).

 

 

Ahogy a kiszivárgott képeken látható, a Leap szakasztott úgy néz ki, mint a Z3, ám ha jobban szemügyre vesszük a fotókat, észrevehető a fém keret jelenléte, ami értékelhető pluszt jelent az anyaghasználatra adó felhasználók szemében.

Az ismerős külsőhöz ismerős belső társul: ha hihetünk a CrackBerry forrásainak, a 9,5 milliméter vastag telefon lelke egy kétmagos, 1,5GHz-es Qualcomm MSM 8960 processzor, amit 2GB RAM, 16GB bővíthető belső tárhely, 2800mAh kapacitású (nem kivehető) akkumulátor, valamint WiFi (802.11 b/g/n), Bluetooth (4.0) és LTE modul vesz körül. A BlackBerry Classictól örökölt vasat 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel felbontású kijelző, dupla mikrofon, 8 megapixeles hátlapi és 2 megapixeles előlapi kamera egészíti ki, s a repertoár részét képezi a DLNA és a Miracast támogatás is.

 

 



 

[Forrás: CrackBerry]

Vissza