Huawei Ascend Y540 – csendes belépő

Farkas Norman - 2015. február 24.

A Huawei nem mutatta be, csak szimplán piacra dobta új, alsókategóriába szánt droidját, az Ascend Y540-et. A cirka 30 ezer forintba kerülő készülék dual SIM képességével, Snapdragon 200 processzorával, 5 megapixeles kamerájával és korrekt üzemidejével próbálja magához vonzani a vásárlókat.

A kínai gyártó bejelentés nélkül, szép csendben piacra dobta legújabb pénztárcabarát készülékét, melyet Európán 100-110 eurós, vagyis kb. 30-34 ezer forintos áron lehet majd beszerezni.

Az Y540 lelke egy kétmagos 1,3GHz-en pörgő Qualcomm Snapdragon 200 processzor, amit 1GB RAM, 4GB bővíthető belső tárhely, 4,5 hüvelykes, 854 x 480 pixel felbontású érintőkijelző és 1950mAh kapacitású akkumulátor vesz körül. Az Android 4.4. KitKat rendszerre felhúzott Emotion UI felületet futtató mobil nemcsak teljesítmény, hanem funkcionalitás terén is előrelépést mutat elődjéhez, az Ascend Y530-hoz képest, hiszen két SIM kártyát is képes kezelni és támogatja a dual standby technológiát.

A telefonban négysávos GSM és kétsávos 3G modul kapott helyet, vagyis a szélsebes 4G LTE adatátvitel nem szerepel a repertoárjában, de ez aligha tekinthető negatívumnak ebben a kategóriában.

 

 

Egyelőre nincs hír az Ascend Y540 magyarországi megjelenéséről, de szinte biztosak vagyunk abban, hogy nagy sikereket érhetne el hazánkban a fent jelzett árcédulával, hiszen igen korrekt tudással bír amellett, hogy sem dizájn, sem egyéb fronton nem nyújt kiemelkedőt.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza