Kétkártyás változatban is elérhető lesz az Xperia Z4

Farkas Norman - 2015. február 24.

Kiszivárgott képernyőfotók árulkodnak róla, hogy a japán gyártó Snapdragon 810 chipset köré épülő idei zászlóshajója nemcsak egy-, hanem kétkártyás, azaz dual SIM-es változatban is hódítani fog.

A Sonynál komoly változások vannak készülőben, többek között az is szóba került, hogy a japánok hamarosan megválhatnak nem túl rózsásan teljesítő telefonos és televíziós részlegüktől is a fennmaradás, illetve a hatékonyabb működés érdekében. Akár igazak a pletykák, akár nem, még biztosan van a Sony tarsolyában egy Xperia zászlóshajó, az Xperia Z4.

A csúcsmobilról már kiderült a korábban kiszivárgott infók jóvoltából, hogy legalább 5,2 hüvelykes, Full HD (1920 x 1080 pixel) vagy QHD (2560 x 1440 pixel) felbontású érintőkijelzővel, 3GB RAM-mal, 20,7 megapixeles hátlapi kamerával, valamint víz- és porálló burkolattal rendelkezik. Az Xperia Z4 dizájnja sem titok már, egy kósza levél melléklete egy csapásra leleplezte.

Nemrég napvilágra került néhány képernyőkép is, melyek egyrészt elárulják, hogy a jövevény fedélzetén az Android 5.0.2 Lollipop rendszer fut és a Qualcomm igen erős Snapdragon 810 (MSM8994) chipsete dolgozik benne. Másrészt arra utalnak, hogy két SIM foglalattal, avagy dual SIM képességekkel ellátott változatban is elérhető lesz a telefon a megszokott egykártyás kivitel mellett.

 

 

Egyelőre rejtély, hogy a Sony mikor és hol tárja a nagyközönség elé idei nagyágyúját, de az már biztos, hogy több konkurens gyártó friss készülékétől eltérően nem a barcelonai Mobile World Congress során debütál az újdonság.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza