iPad segített egy meghibásodott repülőgép landolásánál

Czipperer Dia - 2015. február 16.

Egy meghibásodott repülőgép kényszerleszállást hajtott végre, ám a körülmények nem voltak teljesen hétköznapiak. Az elektromos rendszer leállt, ráadásul sötét volt. Még jó, hogy volt egy iPad a fedélzeten.

Meghibásodott egy repülőgép elektromos rendszere a leszállás előtt Észak.Amerikában. Az utasok, akik a járaton ültek, örülhetnek, hogy 2011-ben engedélyezték az iPadek pilótafülkében történő elhelyezését. Az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) év végén, decemberben engedélyezte az iPadek használatát, azonban szigorúan kizárólag az utastérben.

A gép eredetileg Wyomingból repült volna Wisconsinba, azonban az elekromos rendszer váratlan leállás miatt végül Rapid Cityben landolt. Ráadásul sötét is volt, amely még tovább nehezítette a helyzetet. 

A pilóta mindössze egy, a fedélzeten lévő iPadre támaszkodhatott a landolás során. Ezzel tudott végül elnavigálni a repülőtérig, a készülék ugyanis mérte a sebességet és a magasságot is. 

A légi irányítókat sem tudták értesíteni, mivel teljesen megszakadt minden kapcsolat gépen, így végül egy kevésbé használt kifutópályán értek földet. 

Mint kiderült, a futóművet sem tudták kiengedni a rendszer leállása miatt, így csak a szerencsén múlott, hogy senki sem sérült meg.
 

 

 

 

Forrás: Mirror.co.uk

Vissza