Kínai munkások turbózzák fel az App Store helyezéseit?

Czipperer Dia - 2015. február 9.

Elképesztő kép jelent meg arról, hogyan manipulálják az App Store helyezéseit kínai munkások. A Weibo által kiszivárgott kép magáért beszél, persze akár egy jól irányzott manipuláció is lehet.

Egy különös kép jelent meg a kínai Weibo oldalán. A fotón egy kínai nő ül egy állvánnyal szemben egy tucat iPhone 5C készülék előtt, melyeken különféle appok futnak. Az oldal szerint a képeken kifejezetten az App Store helyezések manipulálására kiképzett munkások láthatók.

Vagyis egy „manipulációs farmot” látunk, ahol a képen látható nő dolga, hogy különféle appokat töltsön le, telepítse majd törölje őket. Mindezt pedig azért, hogy az egyes alkalmazások jobb helyezéseket érjenek el a rangsorban.

Már a képen is látszik, hogy nem egyedül végzi ezt a munkát. Az állvány mögött egy másik látszik hátulról, melyen szintén ott sorakoznak a telefonok.
 


Napvilágra került még egy fotó, amely megerősíti a fentebbi képről alkotott feltételezéseket. A kínai nyelven írott ábrán a top 10 alkalmazás árai láthatók, vagyis az az összeg, amennyit egy fejlesztőnek fizetnie kell azért, hogy applikációja bekerüljön a 10-es listába. 11 200 dollárt kell fizetni azért, hogy valamilyen app egyáltalán bekerüljön a listába, további 65 ezer dollárt pedig azért kell kicsengetni, hogy továbbra is szerepeljen a 10-es rangsorban.
 


Elképzelhető, hogy a képek nem valódiak, azonban a Techinasia.com szerint ha valaki beírja a Taobaón az „app store ranking manipulation”, vagyis az „app store helyezés manipuláció” keresőszót, számos találatot dob ki a rendszer olyan nevekkel, akik hasonló szolgáltatást kínálnak.

 

 

Forrás: Techinasia.com

Vissza