Új nagyformátumú ötszínes imagePROGRAF nyomtatókkal jelentkezik a Canon

Kütyü Magazin - 2015. január 26.

A Canon két új imagePROGRAF nyomtatót mutatott be, amelyek a hatékony, könnyen használható CAD- és reklámgrafikai megoldásokat igénylő nyomdaipari vállalatok és házinyomdák számára készültek.

A 24 hüvelykes / 610 mm-es Canon imagePROGRAF iPF670 és a 36 hüvelykes / 914 mm-es Canon imagePROGRAF iPF770 is nagyobb sebességű nyomtatást, fejlettebb tintakezelést, valamint gyorsabb és megbízhatóbb képfeldolgozást kínál elődeinél. A leggyorsabb nyomtatási módban mindkét modellel már csak 28 másodpercig tart egy A/1-esnyi területű kép elkészítése, a HP-GL/2 és HP-RTL támogatás pedig a CAD-fájlok kezelését teszi rugalmasabbá és megbízhatóbbá. Az iPF770 multifunkciós nyomtatóként is elérhető egy nagy formátumú lapolvasóval és egy 22 hüvelykes érintőképernyővel kiegészítve.

Az új tinták nagyobb színtartományt fednek le; ez különösen látványosan jelentkezik a CAD-rajzok és a beltéri bolti grafikák tisztább és élénkebb vöröseinél.  A szokásos tinták mellé két pigmentfekete tartály is társul, így fekete színek fedettebbek és kontrasztosabbak, a CAD-rajzokra pedig utólag könnyebben lehet írni vagy rajzolni a tinta elmaszatolása nélkül.  A tintatartályok gyorsan, nyomtatás közben cserélhetők anélkül, hogy akár papír, akár tinta veszendőbe menne közben.

 

 

A berendezések új funkciói a nyomtatás előtti és utáni munkafázisokat is megkönnyítik.  A költségkezelő szoftverrel a kisvállalatok egyszerűbben tarthatják számon a költségeket és a haszonkulcsokat.  Az Apple iPad-hez készült nyomtatási segédprogrammal a mobil felhasználók közvetlenül az eszközeikről láthatják és nyomtathatják ki a fájlokat, ami különösen hasznos, ha egy építkezés helyszínéről vagy más építészeti szituációban kell nyomtatni.  Végül pedig az állvány kialakítása is változott: mostantól könnyebb a kosaras gyűjtő és a síklerakó közötti váltás.

Mindkét modell 2015 februárjától rendelhető.

 

Vissza