HTC Desire 626 – MediaTek és Qualcomm processzorral is

Farkas Norman - 2015. január 23.

Az idei Mobile World Congress során, a One (M9) zászlóshajó és a HTC első okosórája (vagy karkötője) mellett debütálhat a középkategóriás Desire 626 készülék, amit a kiszivárgott adatok szerint régió függvényében Qualcomm vagy MediaTek chipsettel lehet majd megvásárolni.

A tajvani gyártó idén már két Desire szériás mobilt is bemutatott a CES keretében, s úgy tűnik, hogy a márciusi Mobile World Congressen egy újabb középkategóriás készülékkel bővül a portfólió. Az @upleaks jóvoltából napvilágra került ugyanis egy Desire 626 nevű telefon részleges specifikációja, sőt néhány sajtófotó is felbukkant az A32 modellszámmal jelölt jövevényről.

A készülék két változatban kerül majd piacra, melyek különböző régiókban kezdhetik meg hódításukat. Az izmosabb Desire 626 működéséről egy nyolcmagos, 1,7GHz-es processzort tartalmazó MediaTek MT6572 chipset gondoskodik 2GB RAM-mal kiegészülve, a gyengébb kiadás „lelke pedig egy Qualcomm Snapdragon 410 lapka, amihez csak 1GB RAM társul.

 

 

Mindkét modell 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel (HD) felbontású érintőkijelzővel, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerával, 2000mAh kapacitású akkumulátorral, valamint 16GB bővíthető tárhellyel rendelkezik,  fedélzetükön pedig az Android 4.4.4 KitKat operációs rendszer teljesít szolgálatot. Utóbbi minden bizonnyal frissülni fog Android 5.0 Lollipopra az év későbbi részében.

Ha a pletykák igaznak bizonyulnak, a HTC igazán nagyot fog durrantani az idei MWC-n, hiszen nemcsak új zászlóshajóját (One M9) és első okosóráját tárja a nagyközönség elé, hanem egy fiatalos Desire modellel is készül, amivel tovább erősíti a középkategóriában való jelenlétét.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza