4 perc alatt 20 ezer Nokia N1 tablet fogyott el Kínában

Farkas Norman - 2015. január 10.

A telefonokat már nem gyártó finnek új táblagépe, az N1 figyelemre méltó sikert aratott a kínai vásárlók körében; csupán 4 percbe telt, hogy a 20 ezer eszközt tartalmazó készlet elfogyjon.

Úgy fest, hogy a Nokiának nagyon bevált a Xiaomitól ellesett értékesítési technika, amit nem mellesleg épp Kínában gyakorol. Csütörtökön, 20 ezer példányban vált elérhetővé az említett országban az N1 táblagép, és csupán 4 percbe és 2 másodpercbe telt a teljes készlet értékesítése. Már nincs messze a következő hullám: legközelebb január 15-én lesz lehetőség a készülék megvásárlására (persze csak Kínában, hiszen más régiókban még egyáltalán nem kapható az N1).

Az Android 5.0 Lollipop köré épülő Nokia N1 nemcsak remek eladási mutatójával került a figyelem középpontjába, hanem tudásával is. A kis gép például legyűrte az AnTuTu benchmark szoftverben az Apple iPad Mini 3-at. A GFXBench programban is jól teljesített a masina (Nokia N1: 589 képkocka, iPad Mini 3: 553 képkocka), s a T-Rex-ben ugyancsak az Apple versenyzője fölé kerekedett.

 

 

Ami a készülék konkrét tudását illeti, egy négymagos 2,3GHz-es Intel Atom Z3580 processzor felel a gyors működéséért, amit 2GB RAM, 32GB belső tárhely, 5300mAh kapacitású akkumulátor és 7,9 hüvelykes, 2048 x 1536 pixel felbontású érintőkijelző egészít ki. A táblagép képalkotási képességeit egy 5 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles hátlapi kamera határozza meg. A felső-középkategóriás hardvert és a pofás dizájnt kínáló kütyüért cirka 267 dollárt kér el a Nokia Kínában, s a várakozások szerint a nemzetközi piacon sem kell majd ennél többet fizetni érte.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza