Új modellekkel bővült a Lenovo mobilok sora

Czipperer Dia - 2015. január 6.

A Lenovo nem tétlenkedik az idei CES-en. A Las Vegas-i elektronikai show-n új telefonjairól (P90 és X2 Pro) és a hozzájuk tartozó mobilkiegészítőkről is lerántotta a leplet.

Ütős processzorral felszerelt mobilokat mutatott be a Lenovo. Mindkét eszközt lehet használni különféle kiegészítőkkel, többek között a vállalat okoskarkötőjével, a VIBE Band VB10-zel is, amely egyébként bármilyen Android vagy iOS rendszerű mobileszközzel használható.

Lenovo P90 – 64 bites Intel processzorral

A Lenovo P90 névre keresztelt okostelefonja több tekintetben is említésre méltó jószág. Amellett, hogy támogatja az LTE-Advanced FDD és TDD mobilkommunikációt, az első olyan eszköz is a piacon, amelyet a legújabb 64 bites Intel Atom Z3560 processzorral szereltek fel. Az akkumulátor is combosra sikeredett: egy 4000 mAh-es példány gondoskodik a hosszú üzemidőről.

A készülék 5,5 hüvelykes, 400 ppi pixelsűrűségű megjelenítőt kapott, amely Full HD felbontással rendelkezik. A P90 fedélzetén a legújabb 5.0 Android rendszer teljesít majd szolgálatot. A telefon főkamerája 13 megapixeles képeket lő, és a legmodernebb érzékelővel és optikai képstabilizátorral látták el.  Az 5 megapixeles előlapi fénylesőt pedig kifejezetten a szelfie-készítés jegyében alkották meg, melyet a képjavító funkciók és gesztusvezérlés is támogat.


 

 

A készülék három színben is kapható lesz: gyöngyfehér, fekete és lávavörös árnyalatokban.

X2 Pro – a továbbfejlesztett utód

A másik mobil, mely szintén a CES színpadán mutatkozott be, egy korábbi modell továbbfejlesztett verzióját takarja. A VIBE X2 utódja, az X2 Pro azonban csak limitált kiadásban lesz kapható.

A fémházas modell meghajtásáról szintén egy 64 bites processzor gondoskodik, ám ezúttal a Qualcomm műhelyéből (Snapdragon), mely a teljesítmény mellett jobb üzemidőt is biztosít a mobilnak.

A nagyobb méretet kedvelőknek a P90-hez hasonlóan szintén jó választás, hiszen 5,3 hüvelykes Full HD megjelenítőt kapott a telefon. A könnyebb használatról pedig az Android 5.0 rendszer fedélzetén futó VIBE 2.0 felhasználói felület gondoskodik, amely többek között személyre szabott záróképernyőt, Instant On kamerát, átlátszó ikonokat kínál.

A készülék kamerája ütősebb, mint a P90-é. Bár a hátoldali szintén 13 megapixeles, azonban az előlapi is, és mindkettőt LED vakuval és autófókusszal látták el. A képjavító és a gesztusvezérlési funkciók itt is megtalálhatók, valamint egy kiegészítő is tartozik hozzá.

 

 

A VIBE Xtension Selfie Flash vaku 8 diffúz LED-del egészíti ki a meglévő megvilágítást. Ez különösen jól jöhet például gyenge fényviszonyok esetén. A vállalat szerint egy töltéssel kár 100 szelfie-t is készíthetünk vele.

A VIBE X2 Pro kék, arany és pink árnyalaotkban lesz elérhető.
 


Lenovo VIBE Band VB10

A vállalat újonnan debütált okoskarkötője többi társához hasonlóan a mobileszközök hasznos kiegészítője lehet, hiszen a Bluetooth kapcsolatnak köszönhetően megjeleníti a fontos információkat, értesítéseket és fitnesz funkciókat is kínál.

Az e-ink kijelzővel ellátott eszköz előnye még, hogy akár hét napot is kibír. Azonban nem csak ezért bizonyul előnyösnek, hanem a megjelenítő javára írható még, hogy tükröződésmentes, világos képet biztosít.

Az árakról és elérhetőségekről egyelőre még nem beszélt a vállalat hivatalos sajtóközleményében, ám az IBTimes szerint tavasszal érkeznek a mobilok. A Lenovo P90 499 dolláros, a VIBE X2 Pro pedig 399 dolláros áron.

 

 

A telefonok néhány főbb jellemzője összefoglalva

Lenovo P90:

  • Processzor: 64 bites 1,8 GHz órajelű, négymagos Intem Atom Z3560 processzor
  • Rendszer: Android 5.0 Lollipop, VIBE 2.0 felhasználói felület
  • Kijelző: 5,5 hüvelykes Full HD megjelenítő
  • Memória: 2 GB
  • Tárhely: 32 GB
  • Akkumulátor: 4000 mAh
  • Kamera: 13 megapixeles optikai képstabilizátorral ellátott főkamera és 5 megapixeles előlapi kamera
  • Kapcsolat: 4G LTE

VIBE X2 Pro:

  • Processzor: 64 bites Qualcomm Snapdragon processzor
  • Rendszer: Android 5.0 Lollipop, VIBE 2.0 felhasználói felület
  • Kijelző: 5,3 hüvelykes Full HD megjelenítő
  • Memória: 2 GB
  • Tárhely: 32 GB
  • Akkumulátor: 2410 mAh
  • Kamera: 13 megapixeles elő- és hátlapi kamera optikai képstabilizátorral
  • Kapcsolat: Bluetooth 4.1 LE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, GPRS, EDGE, HSPA+, LTE

 

 

Forrás: lenovo, ibtimes.com; Nyitókép: gottebemobile

Vissza