Javítások hadával érkezik februárban az Android 5.1 Lollipop

Farkas Norman - 2014. december 22.

Már 2015 elején megjelenhet az Android rendszer következő, nagyobb jelentőséggel bíró frissítése, amely rengeteg javítást és néhány újítást is tartalmazni fog a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Bejelentését követően hónapokat várhattunk az Android 5.0 Lollipop kiadására, ám hamar kiderült, hogy a rendszer nem tökéletes. A főverzió legzavaróbb hibáit máris orvosolta a Google az 5.0.1-es kiadással, s a jelek szerint továbbra is gőzerővel dolgoznak a fejlesztők, ugyanis az a hír járja, hogy februárban megjelenhet a rendszer több és mélyebb módosításokat felvonultató frissítése, mely 5.1-es verziószámra emeli.

Bár a Google még nem erősítette meg az Android 5.1 közelgő érkezését, az AndroidPIT forrásai már a szoftver tartalmába is betekintést engednek. Ha hihetünk nekik, a következő fejlesztések, javítások kerülnek a csomagba:

- az 5.0-s verzióból hiányzó néma üzemmód aktiválása

- stabilabb működés, jobb memóriakezelés

- alacsonyabb fogyasztás, energiatakarékos WiFi

- Okay Google problémák kijavítása

- váratlanul bezáródó alkalmazások kiküszöbölése

- értesítésekkel kapcsolatos hibák javítása

- további apróbb hibajavítások, fejlesztések

- a Material Design színeinek módosítása

 

 

Bár a fentiek mögött nem áll hivatalos megerősítés, reméljük, hogy a keresőóriás valóban nagy erőkkel dolgozik mobil rendszerének tökéletesítésén, hogy már februárban élvezhessék a felhasználók a javítások előnyeit. 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza