Quantum Dot technológiával debütál a CES-en az LG új 4K ULTRA HD TV-je

Kütyü Magazin - 2014. december 16.

Az LG a január 6. és 9. között Las Vegasban megrendezett 2015-ös Consumer Electronics Show (CES) kiállításon bemutatja bővülő tévékínálatának egyik kulcsfontosságú tagját, a Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV-t. Az új technológiával készült televízió a hagyományos LED-LCD társaihoz képest szélesebb színskálát és jobb színtelítettséget biztosít. A készülék 2015-ben lesz kapható az LG többi 4K ULTRA HD TV-je és OLED TV-je mellett.

Az LG Quantum Dot technológiája 2–10 nanométeres félvezető nanokristályokkal működik, amelyek mérettől függően különböző színeket bocsátanak ki. A LED-háttérvilágítás előtti Quantum Dot réteggel jelentős javulás érhető el a színhűség és az általános fényerő terén.

A nanokristályok különlegesen élénk színeket bocsátanak ki, így a technológia tovább javítja az LG 4K ULTRA HD IPS  kijelzők képességeit. Az új réteg a hagyományos LCD/LED TV-khez képest 30 százalékkal növeli az LG IPS-panelek színhűségét, amelyek már eddig is pontos színmegjelenítést és rendkívül széles betekintési szöget nyújtottak. A TV így rendkívül széles színterjedelem megjelenítésére képes, ami még elragadóbbá teszi a 4K felbontású tartalmakat. A környezetbarát technológiának hála az LG Quantum Dotos 4K ULTRA HD TV-je nem tartalmaz kadmiumot vagy egyéb mérgező nehézfémeket.

A 2015-ös CES–en az LG standjának látogatói január 6. és 9. között testközelből is szemügyre vehetik az LG első Quantum Dot technológiával működő 4K ULTRA HD TV-jét.


 

Vissza