Gondok vannak a Lumia 535 kijelzőjével – már készül a javítás

Farkas Norman - 2014. december 15.

Számos Lumia 535 felhasználó panaszkodott a Microsoftnak a kijelző pontatlan érzékenységéről, ami igen bosszantó a készülék mindennapi használata során. A cégóriás válaszolt a bejelentésekre, s már javában dolgozik a hibát kijavító szoftverfrissítésen.

Az első Microsoft nevével fémjelzett Lumia mobilnak sok vásárló adott egy esélyt, ami főként a készülék kedvező árának és korrekt tudásának köszönhető. A dual SIM változatban is elérhető Lumia 535 azonban nem lett hibátlan; rengeteg felhasználó arra panaszkodott, hogy a telefon kijelzője nem megfelelően érzékeli az érintéseket, a multi-touch, vagyis a többujjas műveletek pedig használhatatlanok rajta.

A problémával több oldalon is találkoztak már tesztelés során, de eddig nem szentelt rájuk különösebb figyelmet a Microsoft. A felhasználói bejelentéseket viszont szerencsére komolyan vették a redmondiak, így máris hozzáfogtak a gyógyírt jelentő szoftverfrissítés elkészítéséhez. A vállalat szerint a Lumia 535 kijelzője érzékenyebb a kelleténél, s ez okozza a furcsa (és idegesítő) viselkedését.

 

 

A javítást tartalmazó frissítés várhatóan a közeljövőben elérhető lesz a készülékekre, addig is az érintett felhasználóknak érdemes kipróbálniuk egy trükköt, amit sorstársaik osztottak meg, s tapasztalataik alapján jótékonyan hat a kijelző kezelhetőségére: a Beállítások menüben a Könnyű kezelés (Ease of Access) alponton belül kapcsolják ki az alapértelmezetten bekapcsolt Nagyítót (Screen Magnifier).

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza