Kiszivárgott a Samsung Galaxy E5 és E7 mobilok teljes tudáslistája

Farkas Norman - 2014. december 15.

Hamarosan debütálhat a Samsung középkategóriás Galaxy E sorozata, melynek első két képviselője – a Galaxy E5 és E7 – nagyon hasonlít tudás és anyaghasználat frontján is a fémes Galaxy A széria tagjaira.

A nemrég leleplezett Galaxy A sorozat mellett egy újabb, szintén a középmezőnyt erősítő mobil termékvonallal is bővíteni szeretné portfólióját a dél-koreai gyártó. A Galaxy E szériáról van szó, melynek első tagjai a nemrég kiszivárgott adatok alapján az SM-E500 és SM-E700 modellek, melyek a jóslatok szerint Galaxy E5 és Galaxy E7 néven kerülhetnek majd az üzletek polcaira.

A szivárogtatóknak köszönhetően már az sem kérdéses, milyen tudással bírnak a jövevények. A Galaxy E7 várhatóan 5,5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású Super AMOLED kijelzővel, 13 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerával, 16GB tárhellyel, 2GB RAM-mal, valamint 2950mAh kapacitású akkumulátorral érkezik. A 151 x 77 x 7,2 milliméteres készülék működéséről egy négymagos 1,2GHz-es Qualcomm Snapdragon 410 processzor gondoskodik, s már a kezdetektől az Android 5.0 Lollipop rendszer szolgálja ki a felhasználókat.

 

 

Ami a kisebbik modellt illeti, 5 hüvelykes, 1280 x 720 pixel HD felbontású Super AMOLED kijelzőt, 8 megapixeles hátlapi és 5 megapixeles előlapi kamerát, 2GB RAM-ot, 16GB tárhelyet, illetve 2300mAh-s akkumulátort tudhat magáénak, fedélzetén pedig az Android nyalókás (Lollipop) verziója fut majd. Jól látható, hogy alig van lemaradás az E7 hardveréhez képest, s ezt az azonos processzor (Snapdragon 410) jelenléte is alátámasztja. A Galaxy E7 viszont kisebb és karcsúbb lesz testvérénél; a 140 grammos mobil vastagsága csupán 6,9 milliméter a megszellőztetett infók alapján.

Mivel mindkét jövevény az Android 5.0 Lollipoppal a fedélzetén kerül majd az üzletek polcaira, megjelenésük csak későbbre tehető, hiszen a Samsung még a piacon lévő zászlóshajóit sem frissítette erre a rendszerverzióra.

A tudáslistákat felfedő jelentés szerint a Galaxy E5 és E7 akkumulátora sem lesz cserélhető, ami arra utal, hogy a duó unibody fém burkolatot kaphat. Ha viszont így lesz, akkor felmerül a kérdés, hogy a Samsungnak mi a célja a Galaxy E sorozattal, hiszen a szintén új Galaxy A széria is ugyanazon a szinten áll mind tudás, mind pedig minőség terén.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza