Leállt a Nexus 5 gyártása

Kütyü Magazin - 2014. december 12.

Megjelent az új Motorola Nexus 6, hogy továbbvigye a „családi” örökséget, elődje fölött pedig lassan elszáll az idő. Egy friss jelentés szerint máris leállt a Nexus 5 gyártása, vagyis ha ezt a modellt szemeltük ki magunknak, nem érdemes tovább halogatni a beszerzését.

A Motorola műhelyében készülő Nexus 6 már a prémium szintet képviseli mind tudás, mind pedig ár tekintetében, tehát tetszik, vagy sem, a Nexus sorozat pénzárcabarát korszakának leáldozott, s lassan eltűnnek a süllyesztőben a kedvezőbb ár/érték aránnyal bíró modellek. Ezen készülékek sorát a Nexus 5 zárja, amelynek egy jelentés szerint már leállították a sorozatgyártását.

Az LG nevével fémjelzett, natúr Android rendszere és korrekt felszereltsége miatt igen népszerű telefon nyilván nem fog hipp-hopp eltűnni a piacról, hiszen a kereskedők még világszerte jelentős készleteket tartanak belőle magunknál. A kérdés csak az, hogy a rendelkezésre álló állományok meddig tartnak ki.

Az Egyesült Államokban különösen nagy a kereslet a készülékre és az ottani Google Play Áruházban már hiánycikk a Nexus 5. Az amerikaiaknak tehát nagyon résen kell lenniük, ha szeretnének egy példányt, optimizmusra pedig nincs különösebb okuk, mivel a Google szóvivője legutóbb azt nyilatkozta, hogy ha kifogynak a (Nexus 5) készletek, akkor kifogynak, ezért érdemes addig lecsapni a készülékre, amíg van rá lehetőség. Bíztató viszont (még ha részben ellent is mond szóvivő szavainak) a Google korábbi kijelentése, miszerint a Nexus 5 2015 első negyedévéig folyamatosan elérhető marad a Play Áruházban és a viszonteladóknál egyaránt.

A lényeg, hogy a Nexus 5-ből már több nem lesz, csak kevesebb, ezért ha egy ilyen készülék vásárlását tervezed, ne halogasd tovább a döntést, mert nem érdemes.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza