Bemutatkozott a 4,75 milliméter karcsú Vivo X5 Max

Farkas Norman - 2014. december 10.

A Vivo ígéretéhez hűen december 9-én lerántotta a leplet új készülékéről, amely 4,75 milliméteres karcsúságával rögtön kiérdemelte a „világ legvékonyabb okostelefonja” címet. Anorexiás mobil létére a Vivo X5 Max igen gazdag felszereltséggel büszkélkedhet, és még a jack audio csatlakozót sem spórolták ki belőle.

A várakozásoknak megfelelően új taggal bővült a szupervékony mobilok köre, ugyanis a Vivo bemutatta legfrissebb készülékét, a Vivo X5 Maxot. A profilból csupán 4,75 milliméteres készülék a legkarcsúbb okostelefon a piacon, vagyis egy csapásra letaszította az anorexiás mobilok trónjáról az Oppo R5-öt.

Annak érdekében, hogy az újdonság kiérdemelje a fenti címet, a Vivo a világ egyik legvékonyabb – mindössze 1,36 milliméter vastag megjelenítőjét – pakolta bele. Ami a méretét és a felbontását illeti, egy 5,5 hüvelykes, 1920 x 1080 pixel Full HD felbontású Super AMOLED panelről beszélhetünk.

A dual SIM képességgel megáldott (egy microSIM és egy nano SIM foglalat került bele) okostelefon hardveres fronton igen kellemes színvonalat képvisel, ugyanis működéséről egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 615 chipset gondoskodik, ami egy nyolcmagos, 1,7GHz-es processzort foglal magába. Az erős CPU mellé 2GB RAM-ot és 16GB belső tárhelyet pakoltak a Vivo emberei.

 

 

A karcsú riválisokból kiindulva kissé meglepő, hogy az X5 Max-ból nem hiányzik a 3,5mm-es audio csatlakozó, ráadásul képalkotás terén is igazán meggyőző a „kicsike”: előlapján egy 5 megapixeles szelfi kamera csücsül, hátlapjára pedig egy 13 megapixeles, LED villanóval segített Sony IMX214 szenzort szereltek.

A mobil szoftveres oldalról sem okoz csalódást a vásárlóinak, hiszen fedélzetén az Android 4.4 KitKat rendszerre felhúzott Funtouch OS 2.0 fut, amely a gyártó saját fejlesztéseinek eredménye. Érdekesség, hogy az előtelepített alkalmazások között megtalálható egy karaoke program, amellyel a telefonba integrált, Hi-Fi 2.0 támogatással bíró Yamaha YSS-205X chip tudása aknázható ki.

Sajnos a készülék akkumulátoráról nem tudunk nyilatkozni, pedig jó lenne tudni, hogy vajon mekkora telepet sikerült besuvasztani a vékonyka házba.

A Vivo X5 Max december 22-től lesz elérhető, ára 485 dollár, azaz cirka 116 ezer forint körül alakul.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza