Xbox One-hoz tervezett okoskarkötővel készül a Microsoft

Czipperer Dia - 2014. december 1.

A közelmúltban debütált a Microsoft Band névre keresztelt okoskarkötője a redmondi vállalatnak, ám úgy tűnik, megízlelve a piacot, már egy másik eszközön dolgozik a vállalat, mely ráadásul az Xbox One kiegészítője lehet.

Még egy hónapja sincs annak, hogy a Microsoft első intelligens karperecéről lehullt a lepel. Az október utolsó napján bemutatkozott újdonság ráadásul nagyon kelendőnek is bizonyult, hiszen nem csak árcédulája, de felszereltsége is ütősre sikeredett. Az első készleteket szinte azonnal elkapkodták.

A Microsoft azonban nem ül a babérjain, máris egy új eszközt tervez, kifejezetten legújabb játékkonzoljához, az Xbox One-hoz. Az eszköz, ha minden igaz, jövőre debütál a piacon.

Bár nem egy okostelefonhoz készült fitnesz karperecről van szó, ennek ellenére ugyanúgy találhatók majd rajta olyan alkalmazások, melyek figyelik a szívritmust, az egészségi állapotot. De mindez nem is meglepő, hiszen maga az Xbox One konzol is számos fitnesz funkciót kínál, melyet az opcionálisan választható Kinect szenzor és a Microsoft Health platform integráció is támogat.

Néhány hónappal ezelőtt már lehetett azt a pletykát hallani, hogy az Xbox csapata egy okosórán dolgozik Redmondban.  Bár a híresztelések talán érvényüket vesztették a Microsoft Band megjelenésével, úgy tűnik, több viselhető eszköz is lapul a Microsoft tarsolyában.

 

 

 

Forrás: Techradar.com

Vissza