E-ink köntösbe öltöztetett okoskarórán dolgozik a Sony

Czipperer Dia - 2014. november 27.

A Bloomberg információi alapján e-ink borítású okosórával rukkol elő jövőre a Sony. A jelentés szerint az egész eszköz ilyen anyagból készül.

Tetőtől talpig e-ink borítású okoskarórán munkálkodik a Sony – a Bloomberg forrásai szerint. Ha minden igaz, egy olyan eszközt hozhatnak jövőre forgalomba, melynek a kijelzője és a szíja egyaránt e-ink borítású, így az egész óra külseje átkozmetikázható.

A források szerint az új Sony karóra szabadalmaztatott anyagból készülne, amely képes arra, hogy számos kijelző témát és dizájnt felkínáljon a viselője számára. A hangsúly tehát a stíluson és nem a specifikáción van.

Egyelőre nem is tudni különösebbet arról, mit is tud valójában a ketyegő, csak azt lehet elképzelni, hogyan is nézhet majd ki, hiszen nem a Sony az egyetlen, aki hasonló vizeken evez. Az Engadget a múlt héten számolt be egy új megoldásról, a FES Watch-ról, mely jelenleg Japánban keres támogatókat a megvalósításhoz. A karóra borítása szintén e-ink, mind a kijelző mind pedig a szíjak tekintetében (lásd a képen).

 

 

Ha a Sony karórája valóban napvilágot lát, akkor ez lehet a vállalat új termékkoncepciójának az első gyümölcse.

 

 

Forrás: Engadget.com

Kulcsszavak: Sony, E-Ink, karóra, okosóra
Vissza