Újabb gyors és energiatakarékos ZyXEL router a piacon

Kütyü Magazin - 2014. november 20.

Duális, vezeték nélküli média routert dobott piacra a tajvani ZyXEL. Az NGB6616 modell akár 1200 Mbps sebességgel is képes a legnagyobb HD tartalmakat és nagy felbontású alkalmazásokat működtetni a hálózatokon. A beépített QoS funkciónak köszönhetően pedig kisebb igénybevétel esetén azonnal energiatakarékos üzemmódba kapcsol.

Vezetéknélküli, gyors routert mutatott be a ZyXEL. A tajvani gyártó új NBG6616 duális antennával ellátott vezeték nélküli média routere a legújabb trendekre reagálva lehetővé teszi a legnagyobb felbontású tartalmak gyors és zökkenőmentes adatátvitelét. Az eszköz biztosítja az otthoni hálózati eszközök teljes körű menedzselését: pontosan beállítható vele a sávszélesség, korlátozható az egyéni eszközök web hozzáférése és az internet-böngészéshez rendelkezésre álló időintervallum is. 

A széles lefedettségnek és a gyorsabb adatátviteli sebességnek köszönhetően a Dual-band hálózat az otthoni felhasználóknak egy fokozott fájlmegosztási élményt nyújt. A 802.11n és 802.11ac csatlakozással rendelkező mobileszközöket a router akár 1200 Mbps sebességgel is támogatja. Az eszköz a full-HD tartalmakat és a VoIP telefon funkcióit is zavartalanul működteti, a 2.4 GHz sávon egészen 300 Mbps-ig, míg 5GHz esetén elérhető a 867 Mbps is. 

 

 

A beépített zConfig applikáció a személyes igényeknek megfelelően konfigurálja a hálózatot. Az alkalmazással megváltoztatható a vezeték nélküli hálózatok neve és jelszava, szabályozható a csatlakoztatott eszközök száma, blokkolhatóak a nem kívánt Wi-Fi eszközök, és beállítható a szülői kontroll is. Az NBG6616 emellett intelligensen szabályozza az energiafogyasztást, kisebb igénybevétel esetén energia-takarékos üzemmódba kapcsol.

 

 

Vissza