Bemutatkozott a Meizu MX4 Pro

Farkas Norman - 2014. november 19.

A Meizu leleplezte új csúcsmobilját, mely 542ppi pixelsűrűségű, 5,5 hüvelykes kijelzővel, nyolcmagos Samsung Exynos processzorral, 20,7 megapixeles Sony kamerával és zafír üveggel fedett ujjlenyomat-olvasóval toboroz magának vásárlókat.

A várakozásoknak megfelelően a Meizu ma, Kínában megrendezett eseményén mutatta be az MX4 Pro okostelefont. Az Android 4.4.4 KitKat rendszerre felhúzott Flyme OS-t futtató zászlóshajó modell szuperéles megjelenítővel, ujjlenyomat-olvasóval, erős processzorral és ütős kamerákkal rendelkezik, így igen sok, a felsőkategóriában keresgélő felhasználó érdeklődését felkeltheti.

Az MX4 Pro meghajtásáról egy Samsung Exynos 5430 chipset gondoskodik, amiben egy nyolcmagos – négy 2GHz-es Cortex-A15 és négy 1,5GHz-es Cortex-A7 magot tartalmazó – processzor, valamint egy Mali-T628 MP6 grafikus gyorsító dolgozik. A nagy teljesítményű lapka mellé 3GB RAM-ot és változattól függően 16, 32, vagy 64GB tárhelyet pakoltak a mérnökök. Apró hiányosság, hogy a telefonba nem került microSD foglalat, azaz a tárhely nem bővíthető.

 

 

Csatlakozás frontján adott a kétsávos WiFi, az NFC és a Bluetooth 4.0 is. Bár az infra port kimaradt a repertoárból, jó hír, hogy a telefon egyetlen rádiómodullal támogatja a TD-LTE és FDD-LTE hálózatokat.

A készülék előlapját egy 5,5 hüvelykes, 2650 x 1536 képpont megjelenítésére alkalmas (tehát 542ppi pixelsűrűségű) Sharp kijelző uralja, ami alatt egy integrált ujjlenyomat-olvasóval felszerelt home gomb található. A zafírüveggel fedett és rozsdamentes acélgyűrűvel körülvett szenzor működését az ún. mTouch technológia biztosítja, amely akár 0,5 másodperc alatt elvégzi az azonosítást, amit egyébként 360 fokban támogat – vagyis teljesen mindegy, melyik irányból nyúlunk az olvasóhoz.

 

 

Az MX4 Pro képalkotás frontján sem okoz csalódást. Ezt elsősorban a hátlapján lapuló, 20,7 megapixeles, f/2.2 fényerejű lencsével szerelt Sony IMX 220 kamerának köszönheti, amely Exmor RS érzékelővel és dupla LED villanóval büszkélkedhet. A telefon előlapjára is egy kellemes képességekkel megáldott fényleső került a szelfirajongók örömére. Egy 5 megapixeles, f/2.2 apertúrájú lencsével operáló OminiVision OV5693 érzékelőről van szó, amivel a videocsevegés is elég jó minőségben történhet.

A Meizu december 6-án, kb. 410 dolláros árcédulával dobja piacra anyaországában az új nagyágyúját. Az MX4 Pro később egyéb régiókban is elérhető lesz, ám a nemzetközi piacra vonatkozó árakról egyelőre nincs információ. 

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza