Már több mint 50 millió Lumia készüléket aktiváltak világszerte

Farkas Norman - 2014. november 19.

A Microsoft Németországban tartott sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy az első Windows Phone rendszerű Nokia mobil megjelenésétől számítva a mai napig összesen több mint 50 millió Lumia készüléket aktiváltak világszerte a felhasználók.

A redmondi szoftveróriás büszkén villantotta meg németországi sajtóeseményén a statisztikát, ami alapján már több mint 50 millió Windows Phone rendszerű Lumia okostelefont vettek használatba a világ különböző pontjain 2011-től, a termékvonal megjelenésétől számítva. Sajnos azt nem árulták el, hogy a sok-sok aktivált készülékből mennyi van jelenleg használatban, pedig ez az infó rámutatott volna a WP modellek időtállóságára, vagy annak ellenkezőjére.

Érdemes megemlíteni, hogy a Lumia készülékek történetében nemrég új fejezet indult, hiszen a Nokia felvásárlása után a Microsoft saját kezébe vette a Lumia márkanév használatát és a termékvonal bővítését. Az első Microsoft Lumia okostelefon a múlt héten mutatkozott be a nagyközönségnek a középkategóriás Lumia 535 képében.

 

 

Bár az 50 millió aktivált készülék elég bíztató lehet a Microsoft számára, még hosszú utat kell megtennie, hogy felzárkózzon legnagyobb riválisaihoz. Ilyen például az Apple, amely csupán az elmúlt pénzügyi negyedév során 40 millió okostelefont értékesített.

A Microsoft azt az örvendetes hírt is megosztotta a közönséggel, hogy augusztus óta 300 ezerről 320 ezerre nőtt a Windows Phone Store kínálatában lévő alkalmazások száma. Üdvös, hogy a vállalat igyekszik minél szélesebb palettával kiszolgálni a WP felhasználókat, de ha körülnézünk a piacon, láthatjuk, hogy továbbra is hatalmas előnnyel rendelkezik az Apple és a Google, hiszen a Play Store-ban és az Apple App Store-ban is több mint egymillió szoftver várja a vásárlókat.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza