Képeken a Sony Xperia Z4 QHD kijelzője

Farkas Norman - 2014. november 17.

Élőfotók szivárogtak ki a japán gyártó januárban debütáló csúcsmobiljáról, pontosabban az annak előlapját uraló panelről. A képek részben megcáfolják a korábbi pletykákat, és ha hihetünk nekik, az Xperia Z4 QHD kijelzője csak 5,2 hüvelykes lesz.

Felbukkant néhány kiszivárgott fotó a janiári CES 2015 során debütáló Sony Xperia Z4 előlapi paneljéről. A jövevény „arca” mellett az Xperia Z3 hasonló eleme is látható a képeken, így könnyen leszűrhetjük, milyen változásokat vetett be a Sony az újdonságban az elődjének tekinthető mobilhoz viszonyítva.

Bár a korábbi mendemondák 5,5 hüvelykes kijelzőt jósoltak az Xperia Z4-nek, a fotók szerint a készülék 5,2 colos megjelenítővel rendelkezik, akárcsak az Xperia Z3. Persze a változatlan mérettől függetlenül emelkedhet a kijelző felbontása az új modell esetén, így a pletykáknak megfelelően akár QHD (2560 x 1440 pixel) felbontású is lehet, s így jócskán felülmúlhatja az Xperia Z3 Full HD paneljének képességeit.

Az alkatrészt közelebbről megnézve kikövetkeztethető, hogy az Xperia Z4 előlapi sztereó hangszórópárral érkezik, amit úgy építenek bele a Sony mérnökei, ahogy azt az Xperia Z2 esetében tették: egy hangszórót a panel felső széléhez, egyet pedig az alsó széléhez szerelnek. A hangkeltők szinte láthatatlanok lesznek, hiszen csak egy-egy nagyon keskeny csík jelzi jelenlétüket.

A Z4 kijelzője fölött kap helyet az előlapi kamera, valamint a távolság és fényérzékelő is. Előbbi a Sony logótól balra, utóbbiak pedig attól jobbra helyezkednek el az előlapi panelen, szemben az Xperia Z3-nál látottakkal, ahol fordított a felállás.

Egyelőre sajnos nem sok konkrét infó áll rendelkezésre (de pletykák azért akadnak) a Sony következő zászlóshajójáról, mindenesetre sokan örülhetnek annak az apró fejleménynek, hogy a jövevény kijelzője csak felbontás tekintetében ígérkezik nagyobbnak az Xperia Z3-énál.



 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza