November 11-én debütál a Microsoft logós Lumia 535

Farkas Norman - 2014. november 10.

A redmondi szoftveróriás hivatalos blogján febukkant egy bejegyzés, ami alapján november 11-én, kedden egy új WP alapú okostelefon mutatkozik be. A nagy napon a kiszivárgott élőképeken is látható Lumia 535 nevű jövevény debütálhat, ami a sorozat első Microsoft logós modelljének ígérkezik.

Az utóbbi hetekben attól volt hangos a szaksajtó, hogy a nem is olyan régen lezárult akvizíció eredményeképp a Microsoft már az ünnepek előtt kivezeti a Nokia márkanevet (sőt, kicsit később a Windows Phone-t is), s helyette a saját logójával látja el a jövőben érkező Lumia modelleket.

 

 

A Nokia Conversations oldalon megjelent a fenti kép, amihez a „Want to see #MoreLumia” feliratot mellékelték. A fotó egyértelmű jelzés, hogy holnap, azaz 2014. november 11-én egy új Lumia készülékkel gazdagodik a Microsoft portfóliója.

Jó hír a türelmetlen rajongók számára, hogy máris napvilágra került egy csokornyi élőfotó és némi információ az első Microsoft logós Lumia mobilról. A Lumia 535 névre keresztelt, s ennek megfelelően a belépőszintet képviselő modell a pletykák szerint 5 hüvelykes qHD (960 x 540 pixel) kijelzőt, 1,2GHz-es négymagos Snapdragon 200 processzort, 1GB RAM-ot, 8GB tárhelyet, 1900mAh kapacitású akkumulátort, valamint 5 megapixeles hátlapi és VGA előlapi kamerát tudhat magáénak.

 

 

Elsőre kicsit furcsa, hogy a Microsoft nem egy felső-, vagy középkategóriás Lumia készüléket választott logója első viselőjének, hanem egy a tudása szempontjából nem igazán figyelemre méltó, belépőszintű telefont. Nyilván a márka erősítése a vállalat célja, s egy filléres mobil minden bizonnyal több felhasználót toboroz magához, mint egy drága csúcsmodell. Ráadásul ezt már az 5xx szériás Lumia modellek korábban is bizonyították.

Kíváncsian várjuk a holnapi hivatalos bemutatót, amin reményein szerint nemcsak a készülékkel kapcsolatban, hanem a Microsoft terveire vonatkozóan is több részletre fény derül (természetesen írunk róla összefoglalót).

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza