Elkészült a modulos telefon újabb prototípusa

Czipperer Dia - 2014. november 5.

Újsbb mérföldkőhöz érkezett a Project Ara. A Google által kiadott videón a modulos telefon újabb prototípusa látható, amely már tud bootolni és alkalmazásbetöltésre is képes.

A Project Ara új prototípusa elkészült. A Spiral One névre hallgató eszköz az eddigi legműködőképesebb és legtöbb funkciót ellátni képes eszköz a modulos telefon története során. Az androidos készülék már a képernyő lezárására, feloldására is képes és egy alkalmazást is be tud tölteni A fedélzetén viszont még nem a legfrissebb Android fut, egyelőre a Jelly Bean teljesít szolgálatot az eszközön.

Bár sokat nem láttunk a működőképes modellből, hiszen a több mint három perces videóból mindössze tizenöt másodperc jutott a működésnek. Ám közben az is kiderül, hogy erősebb hardverfelszereltséget kapott, valamint a modulok immáron eltávolíthatók minden gond nélkül.

Feltehetően azonban van még mit csiszolgatni rajta, hiszen a tényleges működésből nem sokat mutattak meg. Mindenesetre a júniusi bemutató óta jelentős fejlődésen ment keresztül az eszköz, amely még tovább folytatódik.

A Google ígérete szerint ugyanis a következő prototípus, a Spiral 2 még jobb lesz a Toshiba egyedileg gyártott lapkájának köszönhetően. Ez az eszköz a Project Ara fejlesztői konferenciáján mutatkozik be január 14-én.

 

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza