Nem kell tartani a Honor 6 túlmelegedésétől

Kütyü Magazin - 2014. november 5.

Az okostelefonok többsége hajlandó túlmelegedni, ám az új hazai mobilmárka, a Honor 6 esetében nem kell ettől tartani – tájékoztatott a gyártó. A konkurens modellekhez képest jobb mutatókat produkált ezen a téren.

Egyáltalán nem meglepő manapság, hogy az okostelefonok túlmelegednek, hiszen processzor ketyeg bennük, így átlagos használat mellett is akadnak olyan modellek, melyek hőmérséklete elérheti a 40 fokot, de például a 3G/4Ginternetkapcsolat is emelheti a hőmérsékletet.

A Honor 6 esetében azonban más a helyzet. A gyártó nagy pontosságú hővezetési szimulációkat használt fel arra, hogy a tipikus használati helyzetekben megbecsülje a hőmérséklet várható emelkedését. A Honor mérnökei elemezték a különböző borítások hővezetési képességét is, ez utóbbinak köszönhető, hogy a készülék végül részben alumíniumötvözetből készült el.

A karcsúság és az ellenállás érdekében a legtöbb okostelefon gyártása során ugyanis rozsdamentes acélt vagy magnéziumötvözetet használnak az előlap megerősítésére. Ezekhez képest azonban az alumíniumötvözetnek több mint hétszeres, illetve kétszeres a hőelvezetési képessége.


A Honor 6 belsejében emellett hővezető zselét használnak a chipek borítására, ami átlagosan 10 fokkal képes csökkenteni a lapkakészlet hőmérsékletét, és 7 milliamperrel a teljes rendszer fogyasztását. Ezzel jobban kihasználható a chipek teljesítménye, és kezelhető a melegedési problémák jelentős része.


Mivel a telefonok oldalsó része az a terület, ahol a legtöbbször megfogjuk a készülékeket, a Honor egy szabadalmaztatott hűtési dizájnt alkalmazott a Honor 6 oldalán is, melyet „cooling design”-nak nevezett el.

Az alkalmazott megoldásoknak köszönhetően a gyártó mérései és hőtérképei szerint a konkurens csúcsmodellekhez képest a Honor 6-nak emelkedik a legkevésbé a hőmérséklete videónézés és játék közben.

 

 

Vissza