Érkezik a Lenovo okoskarperece

Czipperer Dia - 2014. október 27.

Korábban már írtunk róla, hogy nemrég egy ismeretlen Lenovo karperec bukkant fel az FCC oldalán. Az SW-B100 modellszámú eszköz most a vállalat weboldalán is megjelent.

Úgy tűnik, a Lenovo is csatlakozik a hordható okoseszköz gyártók sorába. Már többször lehetett hallani viselhető okoseszközök tervéről, ám eddig biztosat nem lehetett tudni róla. 

Most azonban a vállalat hivatalos oldalán is felbukkant az eszköz, amely a Lenovo Smartband nevet viseli. Nem övezte túl nagy felhajtás az új eszköz megjelenését, hiszen nem volt különösebb bejelentés a karperec kapcsán.
 


A kiegészítőt kifejezetten a fiatal korosztály azon tagjai számára tervezték, akik figyelnek az egészségükre és érdeklődnek a legújabb technológiai trendek iránt. Egy fitnesz karperechez híven a Smartband nyomon követi a napi tevékenységet, a pulzusszámot, monitorozza az alvási ciklusokat.

Segítségével folyamatosan követhetők az elégetett kalóriák, a megtett távolságot, lépések stb. Az okostelefonnal összekötve pedig a különféle értesítéseket is megjeleníti, legyen szó hívásról, üzenetről, emlékeztetőről. A karperec egy különös biztonsági funkciót is kapott, amely automatikusan feloldja a számítógépet, ha a viselője annak közelébe kerül, így nincs szükség külön a jelszó beírására.

Az eszköz a Windows Phone alapú, androidos (4.3 és frissebb) és iOS-es (7.1 és újabb) telefonokkal is kompatibilis. A vállalat nem fordított különösebb hangsúlyt a dizájnra, így nem sokban különbözik az eddigi készülékektől.

Az eszköz kék és narancssárga árnyalatokban lesz kapható. Az árat egyelőre még nem fedte fel a vállalat, de valószínűleg már az ünnepi szezon kezdete előtt forgalomba hozzák.

 

Forrás: Mashable.com

Vissza