Hamarosan debütál az Odin chipsettel hajtott LG mobil

Farkas Norman - 2014. október 21.

Bennfentes források szerint már októberben, azaz cirka egy héten belül bemutatkozik az első okostelefon, amely az LG saját fejlesztésű Odin lapkája köré épül. A jövevény természetesen a dél-koreai gyártó zászlaja alatt jelenik meg, s ha minden igaz, a G3 sorozat tagjaként lát napvilágot.

Már körülbelül két éve képezi a pletykák tárgyát az LG műhelyében Odin kódnéven fejlesztett mobil chipset és az első köré épülő okostelefon, ám technikai akadályok – például a chip túlmelegedése, gyártási nehézségek – miatt eddig nem jutott el a piaci megjelenésig a lapka, és így értelemszerűen a hozzá tartozó készülék sem. A friss infók szerint (melyek egy bennfentes forrásból származnak) hamarosan véget ér a várakozás, ugyanis még ezen a héten bemutatkozik az első Odin-alapú mobil. A G3 sorozat tagjaként megjelenő jövevény állítólag a középkategóriában fog versenyezni, mivel az LG nem szeretné rögtön a mély vízbe dobni az Odint, előbb inkább biztonságos terepen tenné próbára büszkeségét.

Ami magát az Odin chipsetet illeti, az eddig kiszivárgott adatok alapján egy ARM big.LITTLE architektúrára épülő lapka, amely négy energiatakarékos Cortex-A7 és ugyanennyi kiemelkedő számítási teljesítménnyel bíró Cortex-A15 processzormagot tartalmaz. Bár egy izmos lapkészletről van szó, lassan eljár felette az idő, hiszen már néhány Snapdragon chip és az új Exynos 7 Octa is 64 bites támogatással rendelkezik. Korai azonban leírni az LG újdonságát, hiszen még azt sem tudjuk, milyen grafikus gyorsító kerül bele. Egyes források szerint az ARM Mali-T760 GPU-jára esett a dél-koreaiak választása, mások úgy sejtik, hogy a PowerVR 6-os szériája teljesít szolgálatot az Odinban.

Egyelőre sajnos nem sokat tudunk az első Odin-alapú mobilról sem. Pletykák szerint az F490L modellszámot viselő LG Liger személyében üdvözölhetjük az úttörő készüléket, mely nemrég szerezte meg a Bluetooth SIG hitelesítését.

 

 

Reméljük, a bennfentes forrás ne téved, s valóban már ezen a héten megismerhetjük az LG saját fejlesztésű processzorát használó első okostelefont. Addig is marad a találgatás.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza