Saját mobilfizetés szolgáltatáson dolgozik az Acer

Farkas Norman - 2014. október 20.

A tajvani gyártó az Egis Technlology-val összefogva kezdte el fejleszteni saját mobilfizetés szolgáltatását, amelynek működésében kulcsszerepet játszhatnak az ujjlenyomat-olvasóval felszerelt okostelefonok.

Az Acer nem éppen a szuper mobileszközeiről ismert, de a friss hírek szerint ebbe nem igazán szeretne beletörődni a tajvani cég, és jelentős, a mobilpiacra fókuszáló fejlesztésekkel készül a jövőre nézve.

A gyártó „Bulid Your Own Cloud” (azaz Építsd a Saját Felhőd) divíziójának elnöke, Maverick Shih nemrég megerősítette, hogy cége az adattitkosítási megoldásairól és ujjlenyomat-olvasóiról híres Egis Technology-val együttműködve dolgozik egy biztonságos fizetési megoldáson. Minden bizonnyal egy afféle szolgáltatásra kell gondolnunk, mint a nemrég bemutatott Apple Pay, ám egyelőre számos kérdőjelbe ütközünk a téma kapcsán.

Nem tudni például, hogy az Acer csak anyaországában, Tajvanon kívánja bevezetni a szolgáltatást, vagy azt globálisan elérhetővé fogja tenni. Az sem teljesen világos, hogy az iPhone-ok Touch ID-jéhez hasonló érintés-alapú, vagy a régebbi, ujjunk elhúzásával működő biometrikus szenzorokkal működik majd a rendszer. Az Egis egyébként mindkét ujjlenyomat-olvasó típus alkalmazásában otthon van.

 

 

Bármik is legyenek a válaszok a fenti kérdésekre, az biztos, hogy az Acer kínálatában hamarosan sorra jelenhetnek meg az integrált ujjlenyomat-olvasóval szerelt készülékek.

Jelenleg viszonylag szűkös a biometrikus védelmet nyújtó okostelefonok kínálata: néhány Samsung Galaxy mobilon kívül csak a Motorola Atrix, az iPhone 5S/6/6 Plus, valamint a HTC One Max és a Huawei Ascend Mate 7 rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval.


 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza