Snapdragon 810-zel jön a Sony Xperia Z4, az Xperia Z3X nem is létezik

Farkas Norman - 2014. október 18.

A friss hírek szerint a korábbi benchmark tesztekben felbukkant Xperia Z3X nem is létezik, csupán egy prototípus volt, ugyanakkor napvilágra került a Sony következő, Xperia Z4 nevű zászlóshajójának részleges tudáslistája, ami alapján igen nagy durranásra számíthatnak a rajongók a 2015-ös Mobile World Congressen.

Alighogy megjelent az Xperia Z3, máris özönlenek a hírek a japán gyártó következő nagyágyújáról, mely nem túl meglepő módon az Xperia Z4 nevet viseli.

A jövevényhez kapcsolódó füles ugyanabból a forrásból származik, amely anno hiteles infókat szivárogtatott ki az Xperia Z3 Tablet Compactról, tehát nagy valószínűséggel ezúttal sem kacsáról van szó. Mindenesetre a biztonság kedvéért érdemes némi fenntartással kezelni az alábbi sorokban álló pletykát.

Először is, az említett forrás szerint a korábban benchmark tesztprogramokban felbukkant (és igen jól teljesítő) Xperia Z3X készülék nem létezik. Ha ez igaz, minden bizonnyal egy fejlesztői prototípusról van szó, amely sosem kerül piacra. Akár így van, akár nem, érdekes, hogy a Z3X kapcsán emlegetett hardveres felszereltség több ponton is egyezést mutat az Xperia Z4 specifikációjával.

Ami a jövőben érkező zászlóshajót illeti, állítólag 5,5 hüvelykes, 1440 x 2560 pixel (QHD) felbontású érintőkijelzőt és 20,7 megapixeles, innovatív, hajlított érzékelővel felszerelt kamerát tudhat magáénak. A készülék lelke egy 64 bites Qualcomm Snapdragon 810 chipset lesz, ami egy nyolcmagos, 2,8GHz-es processzort (négy Cortex-A57 és négy Cortex-A53 maggal) tartalmaz. A kiemelkedő teljesítményt ígérő lapka mellé 4GB RAM-ot, minimum 32GB tárhelyet és Bluetooth 4.1 modult pakolnak a Sony mérnökei. Az Xperia Z4 hálózati csatlakozás terén is előremutató ajánlatnak ígérkezik, ugyanis támogatja majd a 6-os kategóriájú, 300 megabites letöltéssel kecsegetető LTE adatátvitelt.

A jövevény külső megjelenése nem sokban tér majd el a Z sorozat korábbi tagjaiétól, mivel az Omnibalance dizájnnyelvet követi, viszont hangerő és hangminőség tekintetében jelentős fejlődéssel számolhatunk a dedikált erősítő jóvoltából.

Az Xperia Z4 bemutatója kapcsán azt rebesgetik, hogy valamikor 2015 februárjában vagy márciusában, vélhetően a következő Mobile World Congressen kerülhet rá sor.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza