.klatz – a telefonként használható okosóra

Czipperer Dia - 2014. október 18.

Bár több olyan okoskaróra kapható jelenleg, melyekkel akár hívásokat fogadhatunk, bár inkább kelt olyan látszatot ez a tevékenység, mintha titkosügynökök lennénk. Lehet, hogy erre a problémára most megszületett a stílusos megoldás. A .klatz nevű eszköz az Indiegogón keresi a támogatókat.

Az Indiegogo oldalán tűnt fel egy újabb okosóra kihívó. Az eszköz különlegessége abban rejlik, hogy csuklóról levéve könnyen telefonként funkcionáló eszköz varázsolható belőle, nem kell előkapni zsebből az okostelefont. Igaz, hogy akad olyan karóra, amellyel szintén lehet telefonálni, de kicsit viccesen néz ki (lásd a képen).
 


A .klatz esetében azonban csak elég levenni  és széthajtani az eszközt, és könnyen lehet vele telefonálni. Igaz, egy mobiltelefonra sem kimondottan hasonlít, de sokkal stílusosabb, mint a csuklón lévő órát a fülhöz emelni. Persze attól, hogy széthajtható, még nem válik rögtön telefonná, de hívásoknál úgy használható, mint egy mobil a Bluetooth kapcsolaton keresztül.
 


Minden fontos értesítést megjelenik a LED kijelzőn, legyen szó SMS-ről, e-mailről vagy bejövő hívásról.

A tervezők szerint bár erős alumínium vázat kapott, mégsem nehéz. A karóra akár 10 napig is bírja a strapát egyetlen töltéssel a 600 mAh-es akkumulátorának köszönhetően.  A csapat szerint ez jelenleg a legjobb aksival és üzemidővel rendelkező okosóra a piacon (lásd az ábrán).

Az eszköz Android (4.1  vagy frissebb) , BlackBerry OS 10, iOS alapú ( iPhone 4S vagy újabb), Windows Phone 8.1, illetve Bluetooth 2.1 kapcsolatra képes készülékekkel is használható. Négyféle méretben készül az óra a csukló átmérőjéhez igazodva, és számos szín közül választhatnak a felhasználók.

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com, Indiegogo; Kép: slate.com, indiegogo

Vissza