Az Xbox One lekörözheti a PS4-et az USA-ban

Czipperer Dia - 2014. október 16.

A két játékkonzol fej-fej mellett halad megjelenésük óta, némi előnnyel a PlayStation javára. Az Egyesült Államok piacán eddig a Sony masinája volt népszerűbb, ám most fordulhat a kocka.

Most először elképzelhető, hogy a Microsoft játékkonzolja lesz népszerűbb az USA-ban? Becslések szerint az eddig vezető PS4-et megelőzheti a vetélytárs az eladások tekintetében. Előrejelzések szerint a szeptemberi hónapot tekintve – melyről még nincsenek pontos adatok – az Xbox One bizonyult sikeresebbnek. 

Előzetes becslések szerint nagyjából 350 ezer Xbox One konzolt értékesítettek, míg PS4-ból csupán 250 ezer darab fogyott.

Michael Pachter, a Wedbush biztonsági elemzője szerint az eladások fellendítésében sokat segít, hogy a Microsoft egy ingyen játékot ad azoknak, akik megveszik az eszközt, különösen ezen a héten figyelemreméltó ez, amikor megjelent a Destiny játék.

Nem ez az első eset azonban, hogy a vetélytárs Xbox One jobban teljesített, mint a PS4, ám eddig csak az Egyesült Királyságban fordult elő hasonló. 

Talán a Sony előnye nem is olyan meglepő, hiszen az elérhetőséget tekintve is kevesebb régióban kapható az Xbox One, és a Microsoft ráadásul kezdetben 100 dollárral drágábban is adta az eszközt a konkurenciánál. Bár most már faragott az árcédulán, amellyel talán még kompenzálhatja lemaradását.

 

Forrás: Übergizmo.com

Vissza