Láthatatlan védelem az eső ellen – Air Umbrella [Videó]

Farkas Norman - 2014. október 14.

Egy új Kickstarter projekt forradalmasíthatja az esernyőipart. Az Air Umbrella, azaz légesernyő lényege, hogy egy erős légáramot képez fölöttünk, amely nem engedi át az égből hulló vízcseppeket.

A hagyományos esernyők hátránya, hogy használat közben igen sok helyet foglalnak, így az utcán sétálva gyakran kellemetlen szituációkba kerülhetünk velük, ha nem figyelünk. Talán már Te is tapasztaltad, mennyire könnyű összeakadni egy szembe jövő ember esernyőjével. Ezt a problémát próbálja áthidalni az Air Umbrella, amely forradalmasítja az esernyőipart, hiszen esetében az ernyőt nem szilárd anyag alkotja, hanem egy masszív légáram, ami megóv minket az esőcseppektől.

Bár egy kicsit nehezen hihető, hogy a koncepció működik, az alábbi bemutató videó igen meggyőző, tehát hamarosam eljöhet az idő, amikor anélkül sétálhatunk esernyővel az utcán, hogy félnünk kellene, hogy kiszúrjuk a szélével az utunkba kerülő járókelők szemét.

 

 

A „légesernyő” jelenleg is fejlesztés alatt áll és egy Kickstarter projekt formájában létezik, azaz a közösség támogatásával juthat el a sorozatgyártásig. A fejlesztők nem végeztek a tervekkel, így még felléphetnek bizonyos akadályok a munka során, ugyanakkor már azon is dolgoznak, hogy akár 2 főt betakarni képes „pajzsot” is tudjon képezni a masina. Egy igen praktikus funkcióval is felvértezték az eszközt: az eső intenzitásának függvényében szabályozható a légáram erőssége, így kímélhetjük az akkumulátort.

Az Air Umbrella egy érdekes és futurisztikus találmány, de ha józan paraszti ésszel gondolkodunk feltűnhet, hogy több hátránya lehet, mint előnye, hiszen az esőt szerteszét fújja, ami kellemetlenebb lehet a körülöttünk lévőknek, mintha a hagyományos esernyőnkkel beléjük akadnánk.

 

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza