Game Boy emulátor Android Wear platformra [Videó]

Farkas Norman - 2014. október 14.

Bár praktikus okokból keveseknek juthat eszébe, hogy jó öreg Ninendo játékokat futtasson unalmas perceiben az okos karóján, azért jó tudni, hogy a lehetőség adott.

A múlt héten azzal a meglepő ténnyel találtuk szemben magunkat, hogy a Samsung Galaxy Gear Live okosóráján futtatható a tech-történeti szempontból őskori, asztali gépekre szánt Windows 95. Az izgalmaknak azonban nincs vége, ugyanis Davenport egy új megoldással tért vissza: ezúttal egy Game Boy Color emulátort pakolt fel Android Wear rendszerű kütyüjére.

Ahogy az alábbi videón látható, emberünk gond nélkül játszik okos karóráján a jó öreg Nintendo játékokkal, beleértve a Pokemont és a Tetrist is. A játékok vezérlését egy MOGA Hero Power kontrollerrel oldotta meg, amit az órához csatlakoztatott. Nyilván nem valami nagy élmény egy apró kijelzőt bámulva szórakozni a játékokkal, de mindenképp érdekes, hogy megvan a lehetőség rá.

Nemcsak a parányi megjelenítő szól az ellen, hogy Game Boyként használjuk okosóránkat. Praktikus szempontból sem éppen ideális így játszani, hiszen amikor úton vagyunk, az óránkat alapvetően a csuklónkon viseljük, a mókához pedig le kell venni és a kontrollerhez kell csatlakoztatni. Utóbbit így mindenhova vinnünk kell magunkkal a táskánkban vagy a zsebünkben, hogy játszhassunk.

Ha van egy Android Wear rendszerű órád és az ellenérvek nem riasztanak el, Davenport utasításait követve akár Te is felvarázsolhatod rá a Game Box emulátort. Ami minket illet, tartjuk, hogy a lehetőség feltárásában van a lényeg, nem pedig a gyakorlati alkalmazásban.

 

 

[Forrás: Übergizmo]

Vissza