HTC One M8 Eye – csak Kínában?

Farkas Norman - 2014. október 10.

A tajvani gyártó szép csendben piacra dobta Kínában a One M8 zászlóshajó ráncfelvarrt változatát, mely ultrapixel kamera helyett egy 13 megapixeles szenzorral rendelkezik. Az újdonság egyéb régiókban való megjelenése kétséges.

A HTC New York-i eseményén bemutatkozott a RE kamera, a Desire Eye szelfimobil és az új RE Experience kameraszoftver is, de a korábbi pletykákban felbukkant One M8 Eye kimaradt a szórásból. Bár a készülék elkerülte a reflektorfényt, nagyon is létezik, sőt máris megjelent Kínában, ahol 3999 jüant, azaz cirka forintért lehet hozzájutni.

Ahogy az előzetes infók is rámutattak, a One M8 Eye a One M8 zászlóshajó ráncfelvarrt változatának tekinthető. Ugyanaz a hardver dolgozik mindkét modellen és prémium dizájnjuk, anyaghasználatuk is megegyezik, csakhogy a One M8 Eye esetében már nem egy alacsony felbontású Ultrapixel kamera, hanem egy 13 megapixeles fényleső csücsül a hátlapon. A HTC tényleg csak a fő kamerát cserélte le, semmilyen más változtatást nem végzett – még a másodlagos, mélységérzékelő funkciót betöltő hátlapi kamerát is érintetlenül hagyta.

A One M8 Ultrapixel kameráját kritizáló felhasználók tehát fellélegezhetnek, a gyártó figyelembe vette véleményüket. Egyébként mind a One M8, mind pedig az új One M8 Eye készülékekre elérhető lesz a New Yorkban bemutatott RE Experience szoftver, amely új, fotózással és videózással kapcsolatos lehetőségek egész sorát hozza  el a fedélzetükre.

Ami a felturbózott kamerával bíró One M8 variáns elérhetőségét illeti, sajnos nincsenek jó híreink. Az eddigi infók szerint a HTC Kínán kívül csak Indiában forgalmazza majd a készüléket, azaz így hivatalosan sosem jelenik meg Európában.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: Kína, HTC One M8 Eye, HTC
Vissza