4K videón a Samsung Galaxy Alpha testvérei – Galaxy A3 és A5

Farkas Norman - 2014. október 8.

Felbukkant a neten egy videó, ami révén máris megismerkedhetünk a még bemutatás előtt álló A sorozatú Samsung mobilokkal, az A3-mal és az A5-tel. A Galaxy Alpha szerényebb felszereltséggel bíró testvérmodelljei fém kerettel és fixen rögzített hátlappal érkeznek a piacra még ebben az évben.

Korábban csak képeket láthattunk a Samsung fémes üdvöskéiről, most viszont egy kétperces, 4K felbontásban felvett videón is szemügyre vehetjük őket az AndroidMX jóvoltából. A Galaxy A3 és A5 modellekről van szó, melyek a prémium kategóriás Galaxy Alpha visszafogottabb hardverrel felszerelt A sorozatú testvérei.

Ahogy a videóból jól látszik a Galaxy A3 és A5 is fehér árnyalatban érkezik és fém kerettel, valamint fix, azaz nem eltávolítható hátlappal rendelkezik. Utóbbi miatt a készülékek oldalán lehet behelyezni a SIM és a microSD kártyákat. Mindkét masina erősen hajaz külcsín tekintetében az Alphára, ami fekete hátlappal pózol a felvételen.

 

 

Ami a jövevények tudását illeti, az A3 és az A5 is egyértelműen a középkategóriába sorolandó.

A Galaxy A3 előlapján az eddigi infók szerint egy 4,52 hüvelykes qHD (960 x 540) felbontású Super AMOLED kijelző terül el, a mobil működéséről pedig egy négymagos Snapdragon 410 chipset gondoskodik. Fényképezéshez és videózáshoz egy 5 megapixeles előlapi és egy 8 megapixeles, LED villanóval segített hátlapi kamerát kínál a csöppség.

A nanoSIM foglalattal érkező Galaxy A5 lelke szintén egy négymagos Snapdragon 410 processzor, ám esetében már 5 hüvelykes HD (1280 x 720 pixel) felbontású megjelenítőről és 13 megapixeles, Full HD videók rögzítésére alkalmas hátlapi kameráról beszélgetünk.

A várakozások szerint mindkét újdonság már ebben az évben megjelenik a piacon, sőt egy harmadik, A7 nevű testvérmodell is csatlakozik hozzájuk, amiről sajnos még nem rendelkezünk pontos infókkal.


 

[Forrás: YouTube]

Vissza