A hazai piacon a Lumia 830

Czipperer Dia - 2014. október 8.

A napokban kezdődött meg a Lumia 735-ös hazai forgalmazása, amelyet most egy csúcskészülék követ a sorban, a 830-as modell. A két készülék harmadik társukkal együtt (730) az idei IFA szakkiállításon mutatkoztak be.

A Microsoft zászlóshajó okostelefonja, a Lumia 830 immáron a hazai piacon is megkezdte hódító útját. A versenyképes ár prémium dizájnnal és PureView képalkotásai technológiával párosul. A dupla OneDrive tárhely pedig itt is játszik: aki kameráját is összekapcsolja a OneDrive-val, vagyis képeit felhőbe küldi, 30 giga tárhelyet kap.

Lumia innovációk

A Lumia 830-as modell Windows Phone 8.1-es rendszerrel fedélzetén érkezik, és 2014 utolsó negyedévében a Denim frissítést is kapja fedélzetére.

A telefon a PureView kamera mellett a jelenleg legvékonyabbnak számító optikai képstabilizátorral rendelkezik. A kiváló minőségű fotókról továbbá a 10 megapixeles kamera, a ZEISS optika, valamint a Rich Recording funkció is gondoskodik.

A Lumia Denim frissítésnek köszönhetően a kamera is gyorsabb lesz, és megkapja fedélzetére a Lumia Camera alkalmazást (a Nokia Camera átnevezett, új funkciókkal ellátott változata). Az egyes funkciók pedig gyorsan elérhetők lesznek. Érkezik majd a Microsoft személyi asszisztense, a Cortana is, bár egyelőre csak angol és kínai nyelven. Később persze több nyelven is elérhető lesz, de erre sajnos még éveket kell várnunk.

A készülékben található „SensorCore” technológia energiahatékony mozgásérzékelést és helymeghatározást kínál, még akkor is, ha a telefon éppen lezárt állapotban van. Ezéltal edzéshez és kiránduláshoz tökéletes használható, olyan alkalmazásokkal, mint például a Bing Egészség és Fitnesz vagy az Adidas miCoach.

Ahogy a 735-ös esetében, a 830-as modell is kínál vezeték nélküli töltési megoldást, így a vállalat legújabb, második generációs DT-903-as töltőt is használhatjuk hozzá. Ez az eszköz a töltés közben folyamatosan világít az eszköznek megfelelő színben, és, ha bármilyen értesítés, üzenet érkezik a telefonra, villogni kezd. Akit ez zavar, ki is lehet kapcsolni, ám akkor nemcsak a fénytől, az értesítések jelzésétől is elbúcsúzhat.

Elérhetőség

A készülék több színben is kapható lesz hazánkban: narancssárga, zöld, fehér és fekete színekben lesz elérhető. A hátlapok pedig könnyen cserélhetőek. A Lumia 830 mindhárom nagy hazai mobilszolgáltató – a Telekom, a Telenor és a Vodafone – kínálatában is elérhető lesz 129 900 forintos fogyasztói áron.
 

A Lumia 830 főbb jellemzői:

 

Vissza