Windows 95 egy okosórán?! [Videó]

Czipperer Dia - 2014. október 7.

Évek óta szinte már senki nem használja a Windows 95 operációs rendszert, de az elfeledett verzió most újra hallatott magáról. Egy okosórán indították el a már veteránnak számító rendszert.

Egy YouTube felhasználó, a tinédzser Corbin Davenport tett közzé egy vidót az oldalon, melyen az látszik, hogy a Windows 95-ös operációs rendszer hogyan fut egy okosórán, méghozzá egy Android Wear rendszerű eszközön.

A Samsung legújabb okosóráján, a Gear Live-on gond nélkül betöltődött az eredetileg asztali számítógépekre tervezett rendszer, csak akkor akadtak gondok, amikor a férfi valamilyen alkalmazást próbált megnyitni. Sajnos a rendszer hamar kifogyott a memóriából, ebből adódóan hamar adódtak nehézségek. Az alkalmazásokat már nem lehetett megnyitni vele.

Mindezt nem úgy kell elképzelni, hogy az egész szoftvert pakolta rá a karórára, hanem a rendszer egy DOS emulátoron keresztül fut, amely aDosBox névre hallgat és ingyen letölthető a Google Play áruházból.

 


Nem ez az első eset, hogy a fiú egy régi szoftvert futtatott okosóráján. Egy héttel ezelőtt szintén egy videót posztolt arról, hogy futtatta a DOOM nevű játékot (1993) eszközén.

 

 

Forrás: Mashable.com

Vissza