Hazánkba is megérkezett a „selfiemobil” Lumia 735

Czipperer Dia - 2014. október 6.

A közelmúltban a hazai sajtó képviselői is a kezükbe vehették az IFA-n bemutatkozott Lumia trió három tagját, a 730-as, 735-ös és a 830-as modellt. A két selfiemobil és a felsőkategóriás fotómobil is a megfizethető telefonok táborát erősíti. A trió egyik tagja, a Lumia 735 immáron hazánkban is kapható.

A selfiemobil

A selfiemánia és maga a fogalom is egyre inkább begyűrűzik a mindennapokba. Ezt a felhasználói igényt a Microsoft is felismerte, és megalkotta saját selfiemobiljait a Lumia 730-as és 735-ös személyében. A két telefon tulajdonságaiban nem nagyon különbözik, csupán abban, hogy a 730-as Dual SIM támogatással rendelkezik, valamint a hálózati támogatás terén térnek el egymástól. Itt azonban a 735-ös javára billen a mérleg, ugyanis 4G LTE képes készülékkel van dolgunk, szemben a 730-assal, mely csak 3G hálózatok elérésére alkalmas.
 

 

Dankovics Tamás, a Microsoft Devices Group Közép- és Kelet-Európai termékmenedzsment igazgatója szerint a készülék olyan tulajdonságokkal, többek között selfie alkalmazással van felvértezve, mellyel kiváló selfie-ket lehet készíteni.

Az előlapon egy 5 megapixeles kamera csücsül, amely szélesebb látószöget (180 fok) kínál a fogyasztóknak, ezáltal több minden fér rá egy képre. A szakember szerint akár egy focicsapatról is készíthető jó minőségű selfie.

Felszereltség

Emlékeztetőül  néhány szóban arról, mit is tud a Lumia 735-ös. Bár nem egy zászlóshajó telefonról van szó, Dankovics Tamás szerint azonban a tulajdonságokat tekintve „nincs mit szégyenkezni”, hiszen a készülék lelke egy 1,2 GHz-es órajelű négymagos Snapdragon 400-as processzor, belső tárhelye pedig 8 giga, amely 128 gigáig bővíthető micro SD kártyával. A Full HD felbontásra képes előlapi kamera mellett a telefon egy 6,7 megapixeles főkamerával rendelkezik.

Dizájn

A stílusorientált fogyasztókra fókuszálva úgy alkották meg a telefont, hogy a polikarbonát hátlap leszedhetővé vált. A korábbi mobiloknál még erre nem volt lehetőség, azonban a 735-ös hátlapja bármikor könnyen lecserélhető. A készülék választható szürke, zöld, narancssárga vagy fehér hátlappal lesz kapható. Ez a hátlap vezeték nélküli töltésötétsre is képessé teszi az eszközt.

 

 

Dupla OneDrive tárhely

Microsoft a felhőtárhely méretét a közelmúltban 15 gigára bővítette. Dankovics Tamás, ennek kapcsán kiemelte, hogy aki kameráját is összekapcsolja a OneDrive-val, vagyis képeit felhőbe küldi, 30 giga tárhelyet kap.

Elérhetőség

A Lumia 735 fogyasztói ára 84 900 forint. Magyarországon mindhárom nagy mobilszolgáltató – a Telekom, a Telenor és a Vodafone – kínálatában is kapható lesz.

 

Vissza