Brutális hardverrel érkezik a Sony Xperia Z3X

Farkas Norman - 2014. október 2.

A Sony már nagy erőkkel dolgozik új 6,2 hüvelykes óriásmobilján, az Xperia Z3X-en. A csúcsmodellen máris lefuttatták az AnTuTu benchmark tesztet, mely felfedte hardvere részleteit, így többek között az is kiderült, hogy a Qualcomm vadonatúj 64 bites, nyolcmagos Snapdragon 810 processzora dolgozik benne.

Úgy tűnik, már nem kell túl sokáig várnunk az Xperia Z Ultra utódjára, ugyanis már tesztelgetik a szintén az óriásmobilok családjába sorolandó Xperia Z3X készüléket. Az AnTuTu Benchmark szoftver által kinyert adatok szerint (képernyőkép lent) a japán gyártó üdvöskéje bivalyerős hardverrel érkezik, mi több kiemelkedő képalkotási képességekkel is fel lesz vértezve.

 

 

Egy júliusban kiszivárgott sajtófotó alapján igencsak letisztult dizájnnal bíró phablet előlapját egy 6,2 hüvelykes, 2560 x 1440 pixel (QuadHD) felbontású érintőkijelző uralja, hátlapján pedig egy f/2.1 fényerejű, 2/3 inches szenzorral és xenon vakuval ellátott 22,1 megapixeles kamera kapott helyet. Az Xperia Z3X lehet az egyik első okostelefon, amelyben a Qualcomm újgenerációs Snapdragon 810 chipsetje dolgozik, s emiatt sebesség és grafikus teljesítmény frontján is látványosan kiemelkedhet a mezőnyből. A négy Cortex-A57 és négy Cortex-A53 magból felépülő 64 bites processzor, valamint az Adreno 430 grafikus gyorsító igazán magabiztosan végezheti a dolgát, ugyanis 4GB RAM-ot pakolnak melléjük. Ekkora operatív tárat még nem láttunk okostelefonban.

Ha a fotó és a technikai adatok hitelesnek bizonyulnak, a Sony újdonsága szinte minden téren előremutatónak tekinthető. Egyelőre viszont érdemes fenntartásokkal kezelni a nyilvánosságra hozott infókat, hiszen az Xperia Z3X-re még hosszú hónapokat kell várnunk – tekintve, hogy a Qualcomm nemrég bejelentette, hogy csak 2015 első felében jelennek meg a piacon az első Snapdragon 810 SoC köré épülő készülékek.

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza