A hajlításpróbák egy gyöngyszeme – tesztelték a Nokia 3310-et [Videó]

Czipperer Dia - 2014. szeptember 30.

Az elmúlt hetekben számos telefont leteszteltek, vajon mennyire hajlik. Az iPhone 6 kapcsán elindult lavina még mindig szedi áldozatait, ám vannak telefonok, melyek bírják a gyűrődést. Egy régi ismerőst is leteszteltek.

Lehet, hogy a régi telefonok nem voltak olyan „okosak”, mint mai utódaik, de legalább nem kellett attól félnünk, hogy zsebünkben elhajlik a telefon. Igaz, a nagy port kavart iPhone 6 hajlításpróbát az Apple sem hagyhatta szó nélkül, és kiderült, hogy mindössze 9 hasonló esetet jelentettek.

A vállalat azt is kifejtette a Re/code-nak, hogy kiváló minőségű anyagokat használnak, és a strapabírás, stabilitás érdekében nagyon körültekintően rakják össze a készülékeket. Elmondásuk szerint ők maguk is szigorú vizsgálatoknak vetik alá az eszközöket a fejlesztési ciklus alatt, beleértve a 3 pontos hajlítás-, a csavarás-, valamint a nyomáspróbát is. Szerintük mindkét készülék megfelel a magas minőségi szabványoknak, ezáltal a mindennapi, valós élet körülményei között is helyt állnak. 
 


Ez persze nem feledteti sokakkal a látottakat, tapasztaltakat, de azért megnyugtató, hogy az eddig eladott 10 millió készülékből mindössze 9 esetben tapasztaltak hasonlót.

De mi a helyzet egy régi motorossal, a cserélhető, műanyag borítású Nokia 3310-zel? A szívós készülék bizony állja a sarat. A Nokia egykori mobiljáról köztudott, hogy az egyik legszilárdabb telefon, amely valaha legördült a gyártósorról, és még az idő vasfoga sem fog rajta.

 

 

 

Forrás: Übergizmo.com, Recode.net

Vissza