Pehelykönnyű lítium-ötvözetből készül az Oppo N3 kerete

Farkas Norman - 2014. szeptember 26.

Az Oppo új, forgatható kamerával felvértezett csúcsmobilja jóval könnyebb lesz hasonló kaliberű riválisainál, s ezt ultra könnyű burkolatának köszönheti, amely egy speciális alumínium-lítium ötvözetből készül.

Az Oppo nagy erőkkel próbálja felhívni a nagyvilág figyelmét közelgő nagyágyújára, mely az N3 nevet viseli. A nagy felbontású, forgatható kamerával érkező mobil nemcsak képalkotás frontján teljesít majd kiemelkedően, hanem burkolata sem lesz mindennapi a gyártó új kedvcsináló fotói szerint.

 

 

Az Oppo először egy olyan fotót osztott meg a nagyközönséggel, melyen a periódusos rendszer néhány eleme kerül középpontba, aztán érkezett egy másik kép is, amin a készülék keretét héliummal töltött lufik emelik fel. E jelek alapján az N3 vázát pehelykönnyű alumínium-lítium ötvözet alkotja, amivel eddig nem találkozhattunk a mobilpiacon – szemben a repülőgépgyártással, hiszen például a modern Boeing 777X megépítéséhez is hasonló fémötvözetet használnak.

Valószínűleg sokakban felmerül a kérdés a nagy „telefonhajtogatós lázban”, hogy vajon az Oppo N3 is olyan gyengén bírja-e majd a hajlítgatást, mint az Apple új iPhone-jai. Nos, a lítium jelenléte javít az N3 burkolatának merevségén, így abban jóval nehezebb lesz kárt tenni, mint a tiszta alumíniumba burkolt iPhone-okban.

 

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Kulcsszavak: Oppo N3, Oppo, pletyka, fém
Vissza