Újabb koreai okoskagyló a láthatáron – LG Wine Smart

Farkas Norman - 2014. szeptember 17.

Hamarosan bemutatkozik az LG első kinyitható kialakítású okostelefonja, a Wine Smart. Az Android rendszerű újdonság valószínűleg sosem lesz kapható Európában, de emiatt nem feltétlenül kell szomorkodnunk.

Az okostelefonok elterjedésével szinte kihaltak a mobilpiacról a kinyitható, szétcsúsztatható és elforgatható készülékek. Bár a „butamobilok” körében manapság is találkozhatunk ilyen kialakítású modellekkel, az okostelefonok fő eleme, az érintőkijelző arra késztette a gyártókat, hogy hagyományos „candybar” formájú eszközökkel rukkoljanak elő.

Miközben a mobilpiac egyre „okosabbá” vált, találkozhattunk néhány próbálkozással, amik a kinyitható kialakítás visszahozására irányultak. E téren a világ legnagyobb okostelefon gyártójaként ismert Samsung járt és jár az élen, hiszen több „kagylódroiddal” is gazdagította portfólióját az elmúlt évek alatt, még ha azokat csak korlátozottan is tette elérhetővé.

Úgy tűnik, a dél-koreai óriás hazai riválisa, az LG is lát némi fantáziát az okos funkciók kagylóba csomagolásában, ugyanis a friss hírek szerint egy Android rendszerű Wine mobillal készül, amit már ezen a héten bemutat anyaországában. A cég Wine sorozatában eddig csak kinyitható kialakítású „butamobilok” voltak, de az alábbi képen látható Wine Smart már az okostelefonok táborát teszi népesebbé.

 

 

Egyelőre nem tudni, hogy milyen hardverrel rendelkezik a masina, de a várakozások szerint egy középmezőnybe szánt telefonról van szó, aminek működéséért egy négymagos Snapdragon 400 processzor felelhet.

Ha a Samsung példáját követi, az LG Koreán kívül maximum Kínában dobja majd piacra a Wine Smartot, vagyis a fejlett nyugati országokban maximum a hírekből ismerhetik a felhasználók. Nyilván így Magyarország is kimarad a szórásból, ami miatt talán nem is kell annyira bánkódni. A Wine Smart ugyanis az LG első próbálkozása a kinyitható okostelefonok frontján, kialakításán kívül pedig semmilyen vonzó újdonsággal nem kecsegtet. Szomorkodás helyett tehát reméljük a legjobbakat, hiszen ha nagy sikert ér el a Wine Smart, az LG nagy valószínűséggel több figyelmet szentel a hozzá hasonló készülékekre, amiket nyilván több régióban is elérhetővé tesz majd.

 

[Forrás: IntoMobile]

Vissza