Eltűnnek a Nokia és Windows Phone márkanevek, máris fotón egy Microsoft feliratú mobil előlapja

Farkas Norman - 2014. szeptember 11.

Úgy fest, a Microsoft rákapcsolt: egy kiszivárgott dokumentum szerint év végétől nem használja marketing kampányaiban a Nokia és a Windows Phone márkaneveket, ezek kivezetésre kerülnek. Közben napvilágra került egy fotó is, amin egy a Nokia helyett Microsoft feliratot magán viselő okostelefon előlapja látható.

Már korábban, a Microsoft-Nokia akvizíció lezárulta táján is szó esett a Nokia név eltűnéséről, s már abban is sokan kételkedtek a szaksajtó berkeiben, hogy az IFA során leleplezett Lumia 830 és kistesói még magukon viselik a finn gyártó nevét – amit a Microsoft egyébként teljesen jogosan alkalmazhat a felvásárlás szabályzata szerint.

A friss infók arra utalnak, hogy a Nokia logós mobilok szerelmesei be kell érjék az eddig megjelent és bejelentett modellekkel, ugyanis egy kiszivárgott dokumentum tartalmából (ami a The Verge szerint hitelesnek tekinthető) egyértelműen látszik, hogy a Microsoft a karácsonyi reklámkampányából abszolút kihagyja a Nokia márkanevet, s lassan teljesen kivezeti azt a piacról. Ez azonban nem minden.

 

 

A fent említett, belső forrásból származó dokumentum Windows Phone brand kivonását is előre vetíti, s azt a Windows váltja majd fel. Ennek egyik oka, hogy a Microsoft a PC, tablet és mobil platformok egyesítésére törekszik, így az operációs rendszernek, illetve a nevének is az egységet kell sugároznia. Az összevonás folyamatának kulcsa a szoftveres kódok összekapcsolása, de az eltérő processzortípusok miatt ezután is külön ki kell adni egy-egy alkalmazást minden készülék-, illetve rendszertípusra. Jó hír, hogy az apró különbségek miatt (mert ugye az appok szoftveres oldala megegyezhet, csak a megfelelő hardverhez kell őket igazítani) nagyon könnyen lehet majd portolni például egy asztali Windows-ra szánt programot okostelefonos Windowsra (amit ma még Windows Phone-ként ismerünk). És még nincs vége.

A Nokia név megszűnésével a Microsoft logója virít majd a Lumia telefonokon. Bizony, a Lumia márka marad, és ezentúl a szoftvercég okostelefon termékvonalát jelképezi.

Alighogy bejárta a világot a hír, hogy eltűnik a Nokia név a Microsoft süllyesztőjében és átalakul a Windows Phone brand, napvilágra került az alant látható kép. Igen, egy okostelefon előlapi alkatrészére lehetünk figyelmesek, amin a Microsoft neve látható. Pont ott, ahol a Nokiáé lehetne. Minden bizonnyal az egyik első olyan készülék közeledtét jelzi a kép, ami a Microsoft új stratégiájának eredményeként kerül piacra.

 

 

Apropó stratégia! A redmondiak nagyon belehúztak készülék fronton is: mivel elengedték a Windows Phone licencdíját, sorra jelennek meg a megfizethető árú WP mobilok. Például már 89 dollárért kapható egy korrekt felszereltséggel bíró BLU mobil.

A fentiek tükrében kijelenthető, hogy nagy változások következnek a Microsoft háza táján, amik többek között a csempés mobil rendszer gyors terjedését is magával hozhatják.

 

 

[Forrás: GSM Arena]

Vissza