Magyarországra érkezett a Lumia 530 okostelefon

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 10.

A Microsoft bejelentette, hogy már elérhető Magyarországon a Lumia 530 belépő szintű okostelefon, amely bevezeti a felhasználókat a Windows Phone világába. A készülék páratlan ár-érték arányú okostelefon-élményt kínál a felsőkategóriás telefonokban is megtalálható, legújabb Microsoft és Lumia innovációkkal és szolgáltatásokkal. A kártyafüggetlen Lumia 530 készülék ára bruttó 34.990 forint.

Az egy és két SIM kártyás változatban egyaránt kapható, 3G-s Lumia 530 készülék jutányos áron kínálja a legújabb generációs okostelefon-élményt és szélesebb felhasználói réteg számára teszi elérhetővé a Microsoft ökoszisztéma szolgáltatásait. A Windows Phone 8.1 operációs rendszer kimagasló személyre szabhatóságának köszönhetően a Lumia 530 okostelefon a következő előnyöket biztosítja:

- A készülék a Windows Phone operációs rendszer legújabb 8.1 verzióját futtatja, amely magában foglalja az Action Center egy mozdulattal elérhető értesítéseit és a gyors Word Flow billentyűzetet.

- Erőteljes, négymagos Qualcomm Snapdragon processzor gondoskodik a kedvenc weboldalak, alkalmazások és játékok gyorsabb és gördülékenyebb megjelenítéséről a 4” méretű LCD kijelzőn.

- Az okostelefonon teljes mértékben integrált Microsoft szolgáltatások, például Skype és Microsoft Office Mobile érhetők el.

- A telefonon megtalálhatók a legnépszerűbb közösségi alkalmazások, például az Uber, az Instagram, a WhatsApp, a Viber és a WeChat. Az olyan közkedvelt játékok pedig, mint az Asphalt 8 a Windows Phone Áruházból tölthetők le.

- A készülék nagyszerű szolgáltatásokat kínál, mint például az itthon és külföldön egyaránt használható offline navigációt, letölthető térképekkel, amelyekkel a felhasználók pénzt és időt takaríthatnak meg.

- A két SIM kártyás, 3G-s változat lehetővé teszi a két SIM kártya közti könnyű átváltást, ezzel segíti a felhasználókat adatköltségeik optimalizálásában a hívások és az üzenetek egyértelmű szétválasztása révén, hogy egyszerűbben és olcsóbban tudjanak kommunikálni.

- A Lumia 530 telefon jellegzetes Lumia alkalmazásokat kínál, például a Creative Studio-t vagy, a Glam Me-t, amelyek lehetővé teszi, hogy a felhasználók az 5 megapixeles főkamerát használva jó minőségű selfie fotókat készítsenek hangvezérlés segítségével.

- A 4GB-os belső memóriát SD kártyával akár 128 GB-ig is bővíthetjük és emellett 15 GB ingyenes felhőtárhely áll a rendelkezésünkre a Microsoft OneDrive szolgáltatásnak köszönhetően, amely lehetővé teszi a fájlok szinkronizálását, tárolását, hozzáférését és megosztását a Lumia 530 okostelefon és az asztali számítógépek, laptopok, vagy akár táblagépek között.

A Lumia 530 készülék magasra teszi a mércét a belépőszintű okostelefonok között csúcskategóriás alkalmazásaival, tulajdonságaival, kivételes gyártási minőségével és jutányos árával” – mondta Dankovics Tamás, a Microsoft Devices Group Közép- és Kelet-Európáért felelős képviselője. „Célunk még többemberrel megismertetni a Windows Phone ökoszisztémát olyan nagyszerű eszközökön keresztül, mint a Lumia 530, amelyek a Microsoft digitális tapasztalatát és szakértelmét bizonyítják.”

A Lumia 530 okostelefonhoz élénk narancssárga, élénkzöld, stílusos sötétszürke és fehér cserélhető hátlapok kaphatók.

Technikai specifikációk:

 

 

Operációs rendszer

Windows Phone 8.1 Lumia Cyan frissítéssel

Kijelző

4.0” méretű FWVGA  LCD kijelző

Akkumulátor

Max. 22 óra készenléti idő, 13 óra 2G beszélgetési idő. Akkumulátor kapacitás: 1430mAh

Adatátvitel

HSPA+ 21Mbps/5.76Mbps, Wi-Fi (b/g/n), BT 4.0, micro-USB

Processzor

1.2GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 200

Kamera

5MP

Memória

512MB RAM, 4GB eMMC, amely SD kártyával 128 GB-ig bővíthető

 

 

 

Vissza