Új Toshiba Satellite laptopok a színen

forrás: Prím Online - 2014. szeptember 5.

A Toshiba az IFA szakkiállításon mutatta be új laptopjait. A Satellite Radius 11 akár 5 üzemmódban is használható, és kifordítható érintőképernyővel rendelkezik, a Satellite CL10-B PEDIG egy könnyen hordozható, felhőalapú funkciókra tervezett MASINA.

Satellite Radius 11

Az ötféle üzemmód és az érintésvezérlés révén a Windows 8.1 alapú laptop kiválóan használható a különböző helyzetekben is. Laptop módban a billentyűzet és a portok segítségével dokumentumokat készíthetünk és menthetünk a csatlakoztatott háttértárolóra, míg a kijelzőt a beépített, akár 360 fokban is elforgatható zsanér segítségével kihajthatjuk, sokkal kényelmesebbé téve így a böngészést vagy videózást. Ha a laptopot 180 foknál nagyobb szögben kihajtjuk, a rendszer a beépített billentyűzetet kikapcsolja, így az sem okoz gondot, ha menet közben valamelyik gombot véletlenül lenyomnánk.

A Közönség üzemmódban nem kell kezünkben tartanunk a laptopot: mivel a hangszórók felfelé állnak, a közönség mindent lát és hall, semmiről sem marad le. A Prezentációs mód olyankor a optimális ha szűkebb helyen, például egy repülőgép fedélzetén vagy autóban szeretnénk videózni. Végezetül az Asztali mód lehetővé teszi, hogy a kettős pánt révén a laptop teljes síkban fekhessen el, így nagyobb közönségnek is megoszthatunk tartalmakat.

 

Satellite Radius 11

 

Satellite CL10-B

Ez a gép azoknak ideális választás, akik egy kompakt, könnyen hordozható laptopra vágynak, amit útközben is sok feladatra tudnak használni. A kedvező árú notebook a Windows 8.1 Bing keresővel ellátott változatával érkezik. A csomagban 100 GB OneDrive felhőalapú tárhelyet is kapunk, így dokumentumainkat, fotóinkat, videóinkat biztonságos helyen tárolhatjuk. Fájljainkhoz ráadásul szinte bárhonnan és bármikor hozzáférhetünk abban az esetben is, ha a laptop megsérülne vagy ellopnák azt.

A Satellite CL10-B segítségével a Microsoft Office Online változatát is használhatjuk, így webes felületről, egyszerűen kezelhetjük Microsoft Excel, Word, PowerPoint vagy OneNote dokumentumainkat, míg az Outlook alkalmazás révén emailjeinket, kontaktjainkat és naptárunkat is. A Windows 8.1 Bing keresővel ellátott változatának beépített programjai pedig internetkapcsolat nélkül működnek.

Satellite CL10-B

 

Prémium dizájn

Mindkét új laptop, a Satellite Radius 11 és a CL10-B is rendkívül könnyű: az alapmodell tömege mindössze 1,1 kg, így hordozhatósága kiváló. Az elegáns, szatén arany készülékház bárhol jól mutat. A tízujjas érintésvezérlés mellett az operációs rendszert a keret nélküli, szigetes billentyűzettel és a nagy érintőlappal is kényelmesen kezelhetjük.  

Jobb teljesítmény

A mindkét változatba beépített legújabb Intel Celeron, illetve a Satellite Radius 11 modellhez választható Intel Pentium processzorok révén hétköznapi feladatainkat könnyedén elvégezhetjük, továbbá az Intel HD Graphics grafikus egység és az Intel Burst Technology 2.0 gazdaságosabb és zökkenőmentes működést eredményez.

A Satellite Radius 11 modellt 500 GB merevlemezes meghajtóval látták el, míg a beépített, akár 4 GB memória révén pedig több alkalmazás egyidejű futtatása sem jelent gondot. A Satellite CL10-B változatot úgy tervezték, hogy dokumentumainkat egyszerűen tárolhassuk felhőalapú tárhelyünkön: a laptopban 32 GB eMMC tárhely és 2 GB RAM található. A gyors rendszerbetöltés és az online kapcsolódás lehetővé teszi, hogy a Satellite Radius 11 és a Satellite CL10-B modellt is problémamentesen használhassuk, akár egy PC-t. Mindkét változatba beépített prizmatikus akkumulátor került.

A beépített, teljes méretű portoknak (1 db USB 3.0 és 1 db USB 2.0 szabványú) köszönhetően az adatok megosztása rendkívül egyszerű. A laptopot a beépített HDMI kimenetre csatlakoztatott nagy kijelzőn is megtekinthetjük. Az eszközeink közötti adatmozgást a beépített SD/SDHC kártyaolvasó is segíti. 

Multimédiás képességek

Mind a sokoldalú Satellite Radius 11, mind a szabadon használható Satellite CL10-B notebookot kiváló multimédiás képességekkel látták el. A beépített, kitűnő minőségű mikrofonnal is felszerelt HD webkamera ideális konferenciabeszélgetésekhez, de baráti vagy családi csevegésekhez is. A DTS Sound hangzásjavítással ellátott sztereó hangszórók és a fényes, részletgazdag HD kijelző révén a videózás, a zenehallgatás és a játék lélegzetelállító élményt nyújt, bárhol is legyünk.

A Toshiba Satellite Radius 11 és Satellite CL10-B modellek 2014. negyedik negyedévében kerülnek az európai boltokba.

  

Toshiba Satellite Radius 11 és Satellite CL10-B:

  • Kijelző: 11,6 hüvelykes (29,5 cm) HD (1366 x 768) felbontású kijelző tízujjas érintésvezérléssel
  • Grafikus egység: Intel HD Graphics
  • Csatlakozás: 1 x HDMI-kimenet, 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0, SD kártyaolvasó
  • Adatátvitel: Vezeték nélküli LAN (802.1b/g/n), Bluetooth 4.0
  • Hangrendszer: Sztereó hangszórók DTS Sound™ hangzásjavítással
  • HD webkamera beépített mikrofonnal
  • Kensington-zár csatlakoztatására szolgáló rés
  • Szín: Szatén arany
  • Méretek: 289 x 199 x 19,9 mm

 

Toshiba Satellite Radius 11:  

  • Processzor: Intel Celeron vagy Pentium Intel Burst Technology 2.0-val
  • Háttértár: 500 GB HDD
  • Memória: 4 GB DDR3L (1600 MHz)
  • Operációs rendszer: Windows 8.1
  • Tömeg: 1,3 Kg

 

Toshiba Satellite CL10-B 

  • Processzor: Intel Celeron Intel Burst Technology 2.0-val
  • Háttértár: 32 GB eMMC
  • Memória: 2 GB DDR3L (1600 MHz)
  • Operációs rendszer: Windows 8.1 Bing keresővel
  • Tömeg: 1,1 Kg

 

Kép: USAToday.com

 

Kulcsszavak: Toshiba, laptop, IFA 2014
Vissza