Bemutatkozott a PocketBook divatos e-book olvasója és új tablet sorozata

Kütyü Magazin - 2014. szeptember 6.

A berlini IFA kiállításon mutatta be a PocketBook legújabb, a Kenzo divatházzal együttműködésben tervezett e-book olvasóját. Az elegáns készülékeiről ismert vállalat egy új generációs tabletekből álló sorozattal is készült a kiállításra.

Funkcionalitás és dizájn: PocketBook Sense with Kenzo cover e-könyv olvasó

A világhírű Kenzo divatház kiegészítőjével együtt várhatóan november elején kerül piacra a PocketBook új, prémium 6 hüvelykes E Ink olvasója, a PocketBook Sense with Kenzo cover. A készülék tervezésekor a fejlesztők a dizájn és a funkcionalitás tökéletes összhangjára törekedtek: a szürke kétféle árnyalatában kapható e-könyv olvasó teljes frontját a 1024 x 758 pixel felbontású 212 dpi-s E Ink Pearl kijelző foglalja el, míg a lapozó gombok az olvasó hátsó részén helyezkednek el, lehetővé téve a kényelmes lapozást egykezes tartás esetén is.

 



Az eszköz külsejéhez illeszkedik a Kenzo divatház által tervezett elegáns fekete krokodilmintás bőr tok. A beépített fényérzékelő automatikusan a fényviszonyoknak megfelelően állítja be a képernyő fényerejét, az 1000 MHz-es processzor pedig gyors lapozást tesz lehetővé.

A PocketBook Sense with Kenzo cover 19 népszerű szöveg és képformátumot támogat, és előre telepített ABBYY Lingvo szótárakkal kerül forgalomba, a 4GB belső memória és a MicroSD bemenet akár egy egész könyvtár tárolására is alkalmas. A könyvek gyors telepítését a WiFi-elérés és a Dropbox alkalmazás teszi egyszerűvé.

A tabletek új generációja: PocketBook SURFpad 4

Az e-könyv olvasóval egy időben jelenik meg a PocketBook legújabb tabletsorozata, a SURFpad 4 is, amely három nyolcmagos processzorral ellátott, Android 4.4 KitKat OS-en futó táblagépből áll. Az új tabletek nevében egy betű jelzi méretbeli különbségüket: a SURFpad 4 S kijelzője 7, a SURFpad 4 M 7,85, míg a SURFpad 4 L 9,7 hüvelykes.

A négymagos grafikus processzornak köszönhetően a legújabb számítógépes játékok is hibamentesen futnak a tableteken, a 2 GB RAM gyors teljesítményt biztosít, a 16 GB-os belső tárhely pedig tovább bővíthető micro SDHC és SDXC memóriakártyákkal. A 4 L modell 8000 mAh, a 4 S és 4 M 4000 mAh akkumulátora rendkívül hosszú készenléti időt biztosít.

 



A 4 M és a 4 L modellek 2048 x 1536 pixel felbontású IPS kijelzőt, míg kisebb társuk, a 4 S 1920 x 1200 felbontású képernyőt kapott. A két nagyobb modell esetében 16:10-es, a 4 S-nél pedig 4:3-as képarány böngészéshez, képek és videók nézéséhez is ideális.

Mindhárom új modell gravitációs szenzorral és széles körű multimédiás funkciókkal – többek között 3G, GPS, Bluetooth 4.0, kétsávos WiFi – rendelkezik. A SURFPAD 4 sorozat ezen kívül támogatja a Miracast képernyő megosztás funkciót, így a legnagyobb felbontású videó- és audio tartalmak is könnyedén megjeleníthetők más eszközökön.

A SURFpad 4 széria készülékein két kamera található: egy hátsó 8 megapixeles, autófókusszal ellátott a nagy felbontású képek készítéséhez, és egy elülső 2 MP-es a videohívásokhoz.

Az új táblagépek a PocketBook with Kenzo cover e-könyv olvasóval egy időben, várhatóan november elején kerül a boltokba.

 

 

Vissza