A leggyorsabb mobilhálózat az Ericssontól

Czipperer Dia - 2014. augusztus 28.

Az Ericsson biztosítja a hálózatot a világ leggyorsabb 4G LTE-A szolgáltatásához, melyek elsőként az egyik legfejlettebb mobilhálózati piacon, Szingapúrban vezetnek be.

A jelenleg legfejlettebbnek számító 4G LTE-A mobilhálózat 300 Mbit/s sebességet nyújt a felhasználóknak. A megoldás elsőként Szingapúrban debütált a napokban, mely a mobilhálózatot tekintve a világ egyik legfejlettebb piacának számít.

A hálózatot az Ericsson biztosítja a szolgáltatáshoz. A Singtellel közösen vezetik majd be a 4G LTE-Advanced hálózatot, melyet a Samsunggal közösen fejlesztettek, és akár 300 Mbit/sec sebsségre is képes.

A cél, hogy Szingapúrban elérjék az utcaszintű lefedettséget, mely jelenleg 55%-ra terjed ki. A mostani elképzelések szerint 2015 elejére (első negyedév) az ország nagy részén elérhető lesz. A beltéri lefedettségen is folyamatosan dolgoznak, ez egyelőre 29 helyen érhető le, melyek között repterek és bevásárlóközpontok is vannak.

Augusztus 23-ától bárki kipróbálhatja Szingapúrban, mire képes a jelenlegi legfejlettebbnek számító hálózat. A dátum egyáltalán nem véletlen, ugyanis ezen a napon jelent meg a SingTel kínálatában a Samsung Galaxy S5 4G+ készülék, amely az első olyan mobiltelefon, mely támogatja a 4G LTE-Advanced hálózatot.

 

Forrás: Prím Online, MTI

Vissza