Az LG az IFA-n mutatja be a világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide IPS-monitorát

Kütyü Magazin - 2014. augusztus 21.

Az LG a berlini IFA 2014 kiállításon mutatja be legújabb monitor termékcsaládját, köztük a világ első 21:9-es képarányú 34 hüvelykes ívelt UltraWide monitorát (34UC97). Itt mutatkozik be továbbá a Digital Cinema 4K monitor (31MU97) és a funkcióban gazdag Gaming Monitor (24GM77) is, amelyek a kiváló minőséget sokoldalú funkcionalitással ötvözik.

Több újdonsággal is készül az LG az idei IFA szakkiállításra. A monitorok frontján leleplezi az első 21:9-es UltraWide megjelenítőt, valamint egy Digital Cinema 4K és egy Gaming monitor is lapul a sorban. 

A világon elsőként

Az LG IPS 21:9-es ívelt UltraWide csúcsmodellje olyan átfogó megoldást biztosít, amely extra képernyőméretével a professzionális felhasználók és a szórakoztatóelektronika szerelmeseinek igényeit egyaránt kielégíti, és elősegíti a gyorsabb, hatékonyabb munkavégzést. Az LG az enyhén ívelt 21:9-es képarányú monitor képében egyedülálló terméket alkotott, amely még elragadóbb élményt nyújt. A Quad HD (3440 × 1400 képpont) felbontású kijelző biztosítja a digitális fényképészek és filmkészítők számára a munkájukhoz szükséges részletességet és pontosságot.
 

21:9-es ívelt UltraWide monitor


A PC és Mac számítógépekkel egyaránt kompatibilis LG 34UC37 monitor bármelyik rendszer esetén könnyedén megbirkózik az intenzív grafikai megjelenítést igénylő feladatokkal és videókkal, továbbá támogatja az USB 3.0-nál négyszer gyorsabb Thunderbolt 2  adatátviteli szabványt, amely több eszköz „láncba fűzését” is lehetővé teszi. Emellett a monitor MAXX AUDIO technológiájával és 7 W-os sztereó hangrendszerével garantáltan kiváló audioteljesítményt biztosít minden hangtartományban. 

Digital Cinema 4K

A világ első 21:9-es képarányú ívelt UltraWide monitora mellett az LG az idei IFA kiállításon rántja le a leplet Digital Cinema 4K monitoráról is. Az LG Digital Cinema 4K monitor megfelel a Digital Cinema Initiatives szervezet 4K felbontású kijelzőkre vonatkozó szabványának, 31”-es képernyőjén pedig 4096 × 2160 képpontot tömörít, amely négy Full HD monitor felbontásának felel meg. A 31MU97-es modellel a professzionális felhasználók, például a filmszerkesztők a 4K felbontású tartalmat az eredeti felbontásban tekinthetik meg.

A Digital Cinema 4K monitor LG-gyártmányú IPS-kijelzője rendkívül éles képet biztosít, széles betekintési szöggel. Az Adobe RGB színtér 99 százalékának visszaadására képes monitor ideális választás filmes szakembereknek, illetve a design és a fényképészet területén dolgozóknak. A Digital Cinema 4K monitor hardveres kalibrálásra készen, Dual Color Space technológiával és az LG exkluzív True Color Pro kalibrációs szoftverével érkezik. 

Digital Cinema 4K

Gamereknek

Az LG új, játékokhoz szánt 24GM77-es Gaming Monitor modellje kimondottan a legújabb FPS-játékok pörgős akciójeleneteinek megjelenítésére készült. A 144 Hz-es képfrissítési arány biztosítja, hogy még a legintenzívebb akció is gördülékeny és vibrálásmentes látványt nyújtson, az LG Dynamic Action Sync (DAS) üzemmódja pedig jelentősen csökkenti a bemeneti késleltetést, így a játékos gyorsabban reagálhat a képernyőn zajló eseményekre.

Érdemes még megemlíteni a Black Stabilizer technológiát, amely gondoskodik a fekete szín egységes megjelenítéséről a különböző jelenetekben, valamint a Game Mode üzemmódot, amely három optimalizált, testre szabható, a monitoron egy gombnyomással elérhető beállítást kínál. Emellett a kifejezetten a Gaming Monitorhoz kifejlesztett Motion 240 technológia rendkívül gyors, 1 ms alatti válaszidővel segít a hirtelen mozdulatokból eredő elmosódás („motion blur”) minimalizálásában. 

24GM77-es Gaming Monitor
 

„Sokan nem a tévé, hanem a számítógép-monitor előtt töltenek több időt, ennek ellenére az iparág legnagyobb monitorgyártói nem mutatnak olyan ütemű innovációt, mint a TV-gyártók — mondta Hyoung-sei Park, az LG Electronics Home Entertainment Company informatikai üzletágának vezetője. — Az LG-nél a kijelzőtechnológiák innovációja nem korlátozódik kizárólag a piacvezető TV-készülékekre, hanem aktívan megjelenik fejlett PC-monitorainkban is. Ezért különösen büszkék vagyunk arra, hogy az IFA-n bemutathatjuk a világ első 21:9-es ívelt IPS-képernyővel szerelt UltraWide monitorát, amely 178 fokos betekintési szöget és elragadó vizuális élményt kínál.” 

 

Az IFA 2014 kiállítás látogatói a Messe Berlin 11.2-es termében találkozhatnak az LG fejlett újgenerációs számítógép-monitoraival.

 

Vissza